NewstoryPuma

Alla inlägg under april 2010

Av Sandra - 6 april 2010 22:45

Imorse skjutsade mamma mig hem till bästa Johanna <3


Vi började direkt med att byta om och sedan bege oss ut i stallet där vi mockade, sopade och bytte vatten åt hästarna. 

Efteråt hämtade vi Prestige & Tizze från hagen och började borsta dem.

Vi sadlade och tränsade och satt upp, innan vi red iväg. Jag hade lite problem med stiglädrena då de var ruskigt långa och jag var tvungen att snurra de för att jag skulle nå. Men det gick efter ett tag   


Vi red en runda på ca 4,5 km (tror jag det var?) som egentligen skulle tagit ca 50 minuter. Men när vi var 500 meter från huset blockerades vägen av en stooor maskin med en kran på, som just höll på och flyttade nerhuggda stockar. Så det var bara för oss att vända tillbaka, för det fanns inga genvägar. Så istället tog ritten ca 90 minuter, men det gjorde inte oss så mycket! 


Jag fick rida på underbara Prestige, och det må jag säga, det var ett tag sedan! 

Prestige är ingen unghäst, men ibland tror hon nog att hon är det! Därför galopperade jag inget på henne, då hon ibland får för sig att "Detta var ju kul!" och ger ifrån sig ett bocksprång.



När vi kom hem igen så skulle jag försöka galoppera henne i paddocken för att se om hon var lugn. Men då hon just nu brunstar (samma som hundar löper) och den snyggaste hästen i stada (enligt henne! ;)) stod i hagen alldeles nära paddocken, gick detta inget vidare.


Jag tänkte galoppera en halv volt och sedan sakta av, för att hon inter skulle kunna dra iväg med mig. Men när jag gjorde en mjuk fattning så bockade hon..

"ÖH DU, SLUTA!" Skriker då jag, som är van vid att prata på det viset med mina hundar ;)

Och vad händer tror ni? Jo, hon stannar. Så travade jag lite till, innan jag bröt av och ledde in henne.   


En härlig tur var det och allt som allt gick det ju välidgt bra :) Hon är en underbart härlig häst, Prestige, och världens sötaste! Håll hårt i henne, Suzanne! Och TACK för lånet!   


På kvällen blev det House. Nu ska vi vara duktiga och gå och lägga oss i tid, upp tidigt imorgon! (Nå ja, tidigt när man har lov! ;))


Sandra

Av Sandra - 3 april 2010 15:53

Idag har vi haft världens härligaste Påskafton i Kallebäck!


Den första lördagen i varje månad klockan 12 träffas alla som vill på vår hundklubb (Kallebäck) för en härlig promenad med lite träning.

Idag var planen tyvärr avstängd då man helst inte vistas på den utan gummistövlar, men med tanke på det UNDERBARA vädret   som det har varit idag, så kommer planen nog snart vara torr igen.

     

Vädret utanför vår dörr vid 16.00 3/4-10


Iaf, idag så åkte vi iväg hela familjen till klubben för att deltaga på träffen. Vi blev tyvärr bara 5 hundar och 9 människor, vi brukar ha iaf 10 hundar med...


Men sicket väder vi fick!     Helt galet hur det kan bli så underbart på en dag, från att ha haglat o varit mulet igår.. 


Vi väntade till kvart över innan vi som hade kommit dit åkte iväg till en liten äng för att träna och umgås. Det blev ingen promenad, men jag tror inte att hundarna är speciellt ledsna för det, just nu ligger de och sover grisen  


På ängen tränade jag lite ställande/läggande under gång, fotposition (vändningar på stället), inkallning och framförgående.

Det gick super! Hon är så duktig just nu mattes lilla flicka, riktigt träningsduglig!   


Men när vi kom fram till hundklubben så tog jag ut Puma ur bilen för att hon skulle få hälsa på lilla Newstory Ravin   Newstory Ravin, 8 v. Nezzies halvbror & Pumas morbror.


och då kom plötsligt Ravins flockbror, King, fram och skulle lukta Puma i rumpan. Han var väldigt intresserad av henne, mer än vad han brukar. Så jag vända upp o ner på Puma och jo visst, hon löpte.    

  

"Mammas" älsklings bebis Puma <3 11mån. idag!   

Så nu har Puma börjat löpa för första gången. Ganska passande tycker jag, då planen ändå är avstängd ett tag framöver och hon inte riktigt är redo för tävling. Hade varit lite surt om vi precis skulle ut och tävla.. 


Men dagen blev iaf lyckad, vi fick lite träning på lydnadsmomenten, platsliggning och socialisering (+ leka försiktigt med valpar ;)) och hundarna är nöjda och glada :D


Efteråt blev det påsklunch på Burger King, mumma! :D 

------------------------------------------------------


Nu kan man SE att våren verkligen är på väg, för dessa små vänner har kikat upp i rabatten:

   Påskliljor på väg upp ur rabatten. :)


Till sist kommer ett par bilder från idag, fick faktiskt flera fina, tänkte dela med mig av några :)

   Pappa & Nezzie, jag & Puma <3

Galen Ravin har brottats ner av ännu mer galen Puma ;)

   

Det är bra att börja träna på "rutan" vid tidig ålder!

Matte Maria med Ravin.

   

Vackra Nezzie som aldrig kan se bra ut på kort... Hopplös. Här är hon avfälld.

   Ravin kunde redan sitta fint, 8 v och 1 dag gammal. Härligt! :D


Det var allt från mig för idag, hoppas att även Du har haft en härlig dag ute i solen!


Sandra

Av Sandra - 2 april 2010 17:29

Haha, ja som rubriken lyder; idag har vi haft det lite skojsigt i Härkeshult   


Pappa tyckte att det var på tiden att vi åkte iväg och spårade med vovvarna, Puma är (IMORGON!) 11 mån och har spårat ca 3 ggr. i sitt liv... Aja baja!   


Ringde mormor (som tycker att det är väldigt roligt att spåra men har svårt att ta sig i kragen och komma ut) och frågade om hon ville med - självklart! Blev svaret. Kul kul!   


Vid halv 1 var vi ute i Härkeshult där vi skulle lägga spåren. Pappa gick ut sitt egna (vilket var tur, återkommer till det...) medans jag o mormor gick ut varandras. Efter en timma började vi med Pumas, sedan Märta (mormors cocker spaniel) och sist Nezzies spår.


För er som inte vet hur det går till på ett spår -  en människa börjar att gå hela spåret och lägga ut några små pinnar elr leksaker. Efter en viss tid går föraren och hunden hela spåret - från början - för att leta reda på dessa leksaker elr pinnar. Hunden har en sele och en lina kopplat på sig och denna lina - som är runt 15 m - håller föraren i.


Så det går helt enkelt ut på att hunden ska spåra efter den första människan och hitta alla "apporter" så snabbt som möjligt. "Den första människan" kan vara föraren själv eller någon annan, det spelar ingen roll, men på tävling är det alltid en främmande och inte föraren.

Så, nu vet ni också vad jag snackar om! ;)


Puma gick på jättebra och när hon väl hade spåret i nosen fick jag springa och bromsa allt vad jag kunde för att kunna hänga med henne, men sen flöt hon i sidled på vinden låg på lite och då började hon trassla lite. Den första pinnen missade hon då hon var flera meter åt fel håll, andra pinnen tog hon klockrent men sen vid sista leksaken så hade hon hamnat på snett att hon kom in på Märtas spår och pappa råkade plocka en av Märtas pinnar   


Slutet fick vi gå tillbaka till och hämta, men Puma var lika glad för att få sin leksak på det sättet   


Märta gick sitt jättefint med tanke på störningarna, hon flackade och snurrade i början så mormor fick hjälpa henne, men sen drog hon så snabbt iväg att M taggade henne vid ett kärr och Märta försvann med linan efter sig! 

Vi skrattade så vi knappt kunde stå och försökte hitta henne, men hon var sjukt snabb iväg att fortsätta sitt spår... Tillslut när jag ropade kom hon tillbaka som om hon frågade "vad gör ni egentligen, hänger ni inte med?!"

haha, hon är för söt den lilla cockosen   

Slutet hittade hon med lite hjälp och så var även hon lycklig.


Sist ut var Nezzie. Pappa hade lagt ett 750 m spår till henne medans Märta och Puma fick ca 300-400 m var.

Det började bra, dock tyckte både jag och M att hon var väldigt snabb så vi hann inte riktigt med. Hon skyndade sig och hittade två pinnar, sen bar det iväg in i en snårig skog. Ena sekunden såg jag linan på marken, nästa var den borta!


Jag och M fortsatte en liten bit och letade efter Pappa o Nezzie, men icket! Vi virrade runt en stund innan M sa att hon inte visste var vi var och jag svarade att jag inte heller hade en aning.  


Så nu var vi mitt ute i skogen utan en aning om var vi var...

Vi irrade runt en stund, ett tag på någon stig, sedan in i skogen där vi visste att vi hade gått tidigare, men efter ett tag hittade vi inte där heller.


Efter ett tag fick jag snö i skon och stannade för att ta bort det. När jag hade hållit fast i M en stund tog hon ett steg framåt, då hon inte kände att jag höll i henne. Det resulterade i att jag försökte ta ett steg åt andra hållet för att ta tag i en gran. Men tyvärr var denna gran endast en liten smal pinne, så jag tappade balansen och dratt i backen med foten i luften.


Så nu hade jag en blöt rumpa och en fuktig strumpa. Då kommer mormor, som inte sett att jag trillat, och säger "här, ställ dig på min stövel, det är iaf lite torrare." "Haha, jag bryr mig faktiskt inte så mycket om ifall min fot blir blöt just nu, då min rumpa är helt pisse-blöt" svarade jag.   


Sedan fortsatte vi ett tag, medan vi kände oss som några som gått vilse på riktigt och inte visste vart vi skulle ta vägen, innan pappa ringde och frågade var vi var. Vi vänta och gick tillbaka längs en väg skapad av en fyrhjuling.


Tillslut kom Nezzie springandes och var så stolt, så stolt över att hon hade hittat oss. Så var vi tillbaka, lite smutsigare, lite blötare, lite tröttare, men väldigt roade.   


Mormor kunde se rubrikerna framför sig, "Mormor tog med barnbarn ut i skogen - de återfanns aldrig", medan jag gick och skrattade för att vi var så patetiskt dåliga på att orientera och att vi lyckades komma bort när det i själva verket var Nezzie o Pappa som var ute och spårade, vi följde bara med.


Aja, det var iaf våra äventyr för idag, nu räcker det med drama för idag!

Nu hoppar jag in i duschen, kan behövas efter en sådan här dag!



Sandra


ps. Vad har vi lärt oss idag? Gå aldrig ut i skogen utan GPS, Mobil elr sändare. Speciellt inte med Sandra eller hennes mormor ds.

Av Sandra - 1 april 2010 20:00

Glad Påsk, april april!


Hoppas ni får en härligt första april, visst börjar man få vårkänningar nu?


Idag efter skolan åkte jag till jobbet, var inte hemma förrän 10 i sex. Fortfarande ljust till 7, nu ser man var man går när man går hem!


När jag kom hem hade jag redan tidigare lovat mamma att jag skulle rensa i hundgården. Även om det är smidigt att bara släppa ut hundarna där, så blir det rätt skitigt, (HAHA! ;)) Väldigt fort.


Så jag rensade i hundgården i 40 min, gud vad det var mycket bajs och skräp. De som bytt vårt tak har inte varit speciellt duktiga med att slänga skräpet på rätt ställen, men men. Fint blev det iaf efteråt, nu kanske hundarna vågar sig ut där igen ;)


Själv blev jag inte lurad en gång idag, lite B, men ganska skönt att inte behöva känna mig som en extrem blondin varje dag   


Till slut vill jag lägga till en länk till en video på youtube, shit pommes frites vilken ball video, det är det enda jag säger! Look for yourself and enjoy! :) 

Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte om videon.    


www.youtube.com/okgo "This too shall pass" heter videon. Fick inte in en länk i bloggen... ?


Sandra


ps. Missa inte 'The vampire diaries' varje torsdag kl. 20.00 elr gratis på tv6play.se, obs! Kan hacka lite då den behöver ladda, min gjorde iaf det.. Enjoy! ds.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Presentation

Hej!
Sandra heter jag, född vintern -94. Äger/tränar/tävlar 2 Belgiska Vallhundar - Nezzie & Puma - & har en 3årig medryttarhäst, Milou. Här skriver jag om ALLT som händer i mitt liv o som jag vill dela med mig av! Hoppas du får en Trevlig läsning =)

Senaste inläggen

Gästbok

Arkiv

Besöksstatistik

Länkar

Denna blogg är värd 3 891 kr


Ovido - Quiz & Flashcards