NewstoryPuma

Alla inlägg under maj 2011

Av Sandra - 16 maj 2011 15:51

Jag är så grymt valpsugen!


Asså, inte skaffa valp. Inte gosa med andras (även om det aldrig är fel).

HA en valpkull är jag sugen på. Vet inte var det kommer ifrån, men fått någon mani den senaste veckan att jag vill ha en kull med valpar från någon av mina hundar, vara med under processen tills de föds och gosa med dem, socialisera, lära känna o ta hand om. 


När jag bodde hos Lena (uppfödaren) i några dagar under några tillfällen - först när de föddes, sen när de var 2,5 v, sen 5-6 v och sen 8 v - fick jag verkligen vara med om allt. Dels har LEna världens mysigaste hus och umgivning, så själva den atmosfären saknar jag med.

Det är en helt obeskrivlig känsla att fa vara med under valpars uppväxt från 0 dagar till 8 veckor. Det händer så mycket, de är så olika och ser så olika ut. Du får verkligen se deras olika personligheter och du får vara med och prägla dem från början. 

     

1. Hela skaran, några timmar efter födsel - torra.

2.  En av valparna några minuter efter födsel - Nezzie trodde att hon skulle slicka på den och att det var därför jag höll upp den ;)

3. Hela skaran igen, här 2,5 veckor gamla.

Allt det saknar jag just nu och känner en enorm längtan efter. Vet inte vad den kommer ifrån, men vill bara just nu att det ska ploppa ut så bebisar från Nezzie ;D 

Knäpp känsla, det känns som ett begär eller ett beoende. Som om jag tyngs av det. Någon som varit med om liknande? Vet varifrån det kan komma?


Sen vill jag passa på att tacka er läsare, ni gör det så mycket roligare att skriva!

Igår hade jag 29 läsare, vilket för mig är en hel del :D och redan nu idag har jag 9 läsare, trots att jag inte gjort något nytt inlägg och klockan bara är 4! TACK än igen, ni är guld värda :) Kommentera gärna, det gör det ännu roligare!


Nu ska jag flanera dagens kurs och fixa lite annat, imorgon är det Matte B nationella 8.30-12.30 sen slut ;) skönt med kort dag, då drar jag till stallet efter skolan! puss!



Sandra

Av Sandra - 15 maj 2011 18:20

Då vart man hemma igen efter en mysig men regnig helg på sommarstället.

Underbara plats! Himlen på Jorden är en bra beskrivning.   


Kom ut vid ett på lördagen efter en liten incident vid båtplatsen.

Vi hade just hoppat i båten - jag, mormor, märta, nezzie o puma, det tre sistnämnda på fyra ben - och jag hade puttat ut oss en liten bit från bryggan. Mormor startar motorn och ska koppla loss oss från bojarna vid aktern.

När hon ska koppla loss den endra bojen fastnar propellern på motorn under tampen från bojen till botten. Tampen sitter ganska spänt, så vi kan inte lyfta motorn. Vi kan inte heller ta oss in till land igen. Så två meter från land är vi sjösatta ;) Efter några minuter av krånglande och pillande utan resultat kom en man som bor nära och frågade vad som hänt. Han hämtade en kniv som jag kunde skära loss tampen med. Lite coolt att skära loss en tamp under vatten, inte varje dag ;) Blev dock blöt om armen på tröjan, vattnet vad ganska djupt :P Sen kunde vi bara dra oss inåt så lossade tampen, som tur!


Väl framme var det lugn o ro, vi tog en fika i solen och hundarna fick badat. När jag satt o läste sen och mormor krattade började det regna... typiskt! Satt en stund under paraply och läste, men tillslut fick jag gå in.


Några timmar senare pratar jag med pappa i telefon när Nezzie kommer och gosar. Jag klappar henne på huvudet och känner en bula mellan ögonen. Tänker att hon fått en fästing och kollat hur stor den är. Då ser jag att hon har ett hål i huvudet. Säger till pappa "Nezzie har ett.. hål i huvudet." "ett hål?" svarar han. "Jaa.., ett hål." hm, var kom det ifrån? Ingen aning, gick runt sen o letade efter nåt vasst, men hittade inget som indikerade att hon skadat sig där.


Så nu har hon ett hål i huvudet, 1 cm brett o ca 5 mm djupt på det djupaste. Skitläskigt, men hon verkade inte ha ont av det o inte öm elelr svullen. Tvättade av det o sen var det bra.. Tur iaf att det var där, då kan hon inte slicka på det!


Så förutom de missödena är vi välhållna :)

Just nu ligger Puma som en liten boll i sin säng o sover o jag ska bara softa framför datorn är tanken =) Ha en fortsatt trevlig, regnig söndag!


Sandra

Av Sandra - 14 maj 2011 00:35

Jag är för dålig.


Gör nytt blogginlägg varje dag i tre dagar, sen händer inget på hela veckan. Men det blir väl så på vardagarna, har inte tid att sitta vid min dator eller blogga. Gör annat, roligare =) Som denna veckan, då har det blivit mycket hund o lite häst =) som vanligt alltså, mitt töntiga liv :P


Mån- Kurs i 2 h, var ensam denna gången med det gick bra. Tränade Puma efteråt, kul! =) <3


tis- Skulle haft möte på klubben, men när jag kommer dit (försökte ringa "pappa" A innan för att kolla så det verkligen var nåt, men självklart svarade han inte i sin mobil då...) så säger A att vi inte har möte, för han ska ha kurs. Han hade visst sagt det på förra mötet, IN MY ASS! Vi övriga tre som avr på mötet har ingen av oss hört att han sagt det. Good information there!

Aja, fick en mysig träningsstund emd båda voff, i 2,5 h xD Satt och kollade på A:s kurs också, kul =)


ons- Jobbade. VAr sjuk förra veckan så hade lite o ta igen, tog längre tid än vanligt. Sen vart jag väldigt trött, speciellt i fötterna. Lilla-S kom och mötte mig så gick vi ner till Allum och köpte glass/äpplepaj medans vi väntade på mamma, sen kom mommo och jag fick skjuts hem =) super ;D


tors- L följde med hem efter skolan :D Vi lagade fiskpinnar o mos innan det var dagsa tt åka till hundklubben Igen för att träna. Kul träning även om jag kände mig sjukt omotiverad och seg.. men det blev ändå lyckat o tror linnea tyckte det avr rätt kul att få springa med puma ;)


fre- Red min lilla bebis häst för första gången :D :D Har aldrig ens suttit på henne, men såkalrt har A gjort det flera ggr. Ut i skolan i ca 80 min (blev några stopp då vi skulle komma förbi träd o byta ryttare. ) och red kanske 35 min. Duktig värre, superskoj :D Hon har världens mjukaste gång, så skön att sitta på :) <3


Det är min vecka, kortfattat. Hoppas ni anra haft en lika lyckad vecka, men kanske med andra aktiviteter? ;) Nu har jag bara två veckor kvar i skolan, sen går jag på praktik i två veckor innan det är sommarlov :D TAGGA!!!

OCh idag hade jag sista spanskalektionen, ledig två av tre tillfällen som är kvar o vi ska äta frukost nästa fre :) mys!


Dessutom!! Det är inte varje dag man får hålla i en skäggagam när den kissar o bajsar! Minnesanteckning: Undvik gärna det, inte jättemysigt.


Sandra

Av Sandra - 9 maj 2011 16:25

Kolla omröstningen, rösta och kommentera detta inlägg! Behöver verkligen råd för har ingen aning om vad jag ska köpa!


Just nu har jag två jag är intresserad av,

 Sony Ericsson Xperia Neo:

 

 http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperia-neo?cc=se&lc=sv#view=features_specifications 


HTC Incredible S:

  http://www.htc.com/se/product/incredibles/overview.html




Ni är mycket välkomna med egna förslag på vad jag borde köpa, men dessa två verkar ha rätt schyssta funktioner mm =)


Nu ska jag laga middag och packa hundväskan, så drar vi snart till hundklubben för att hålla kurs! :D jippie!


Sandra






Av Sandra - 8 maj 2011 22:37

Har du tänkt på att en klapp inte bara är en klapp? Att den är så mycket mer?


Varje gång du klappar och gosar med din hund ger du den samtidigt massage, du tränar hantering, du kollar allmäntillståndet hos din hund, du kollar hur den är i pälsen... Samtidigt som du ger den närhet, trygghet, värme och stärker er relation!


Detta kan vara tänkvärt nästa gång du ger hunden en "schäfer dunk" i sidan. Om du skulle få massage, skulle du då vela att personen som masserar dig startar direkt med att knåda i knutorna och är riktigt hårdhänt, eller skulle du vilja att personen börjar med en mjuk massage och sedan övergår i den mer "knådande"?


Det är samma sak för hunden, om du utan förvarning dunkar till hunden ordentligt i revbenen utan att ha förberett hundens kropp på massage, kommer den säkerligen inte gilla "klappen". Många tror att ju hårdare de klappar hunden, destu mer beröm är det. FEL!


Hundarna uppskattar i nästan alla fall det mjuka kelet framför de hårda klapparna. De vill hellre få ha dig för sig själv en liten stund och bara klias bakom örat, än vad devill ha en klapp i sidan och ett "bra". 


Tänk på detta och lägg mycket tid på att gosa med din hund. Den uppskattar att få uppmärksamhet och känna sig med i flocken och den lär sig hur vi människor beter oss när vi ger den beröm - för hundar klappar ju inte varandra. Vi måste därför "lära" hunden hur det låter och känns när den gör rätt, genom att visa den att det är något positivt med vissa klappar och kelgrejer som t.ex "puss". Hundar ger inte naturligt beröm till varandra med pussar, men om vi människor lär hunden att pussas är beröm och något mysigt för hunden, kommer den med största sannolikhet tycka om att "pussas"!


Så nästa gång du klappar din hund - tänk på att det är inte bara är en klapp. 

Det är något som knyter hunden närmre dig, som ger den trygghet och självförtroende, tränar hantering av hunden och låter dig se igenom hunden.

En hund som vi inte kan klappa, hur ska vi kunna hantera den?


Sandra

Av Sandra - 7 maj 2011 23:54

Jaa, då är det läggdags efter en underbar dag på härliga Kungälvs BK!

Mycket sol och trevligt folk, vilket gör att man älskar agility :)


Började med agilityloppet. Det blev disk i båda loppen, men något annat hade jag inte förväntat mig. Jag vill bara säga att jag är toppennöjd med mitt hjärta, över förväntan!


Agilityloppet:

Det gick super! Hon...:

stannade i starten

tog slalom i högsta fart, på den "svåra sidan"

stannade på banan

fokuserade på mig, även när det blev fel och vi tog om hinder (nezzie blev osäker såfort hon kände att det inte var 100% rätt oh kunde därefter vara helt okontaktbar :P)

låg ner innan starten och var avslappnad, ivanliga fall sitter hon och skakar, piper och gnyr för att hon vill springa


Jag tycker att hon löste det mesta med bravur, men sen kom ju då de svåra balanshindrena. Balansen hoppade hon både på och avfart men tror inte det var några fel. A:et hoppade hon uppfart så då skrek jag "sakta", men då tog hon spjärn från toppen av A:et och kastade sig rakt ut istället... hm, får man lov att göra så? ;)


Hon höll ihop bra, även fast det blev fel. Hörde henne "gruffa till" - som hon gör när hon blir frustrerad för att det blir fel - en gång bara. 

Så agilityloppet gick riktigt bra, vi visste att vi behöver träna på balanshinder då vi knappt aldrig tränat de innan ;)


Hopploppet:

Lite mer stress innan, jag fick säga åt henne att lägga sig. När hon väl lagt sig så låg hon fint innan vi fick gå in =) 

hon...:

stannade i starten

höll sig på banan och lyssnade fint

vart lite intresserad av dommaren när han visslade precis då hon kom ur (fel) tunnelingång, och eftersom jag bara körde på och inte samlade henne, så blev hon lite splittrad några hinder. Därav blev slalomingång lite knas och hon missade en pinne i slalomet.. Sen var det däcket, och det SUGER hon på. Vet inte varför, om det är att jag tränat det för lite, men hon fuskar gärna genom att hoppa ramen. Idag tog hon den fina vägen under däcket, vilket är typ 30 cm högt xD

Sen kom vi till "målrakan" som bestod av hinder väldigt klurigt placerade, det fanns ingen tydlig linje och för att lyckas var du tvungen att göra minst 2 byten. Det blev en hel del snurrar och många sprang bort sig elelr gjorde det inte snyggt.

Vi däremot, vi lyckades förträffligt och körde hela rakan och snurren utan problem, galant bakombyte mm. Sååå nöjd med hennes insats, tror att det avr en väldigt bra första tävling =)


Den kommande månaden har vi följande tävlingar framför oss:


12/5 Trippelchansen GMBK - inoff (kanske vara med)

21/5 Träningtävling Kallebäck - inoff

29/5 Stenungsund - inoff (kanske)

4/6 Träningstävling Kallebäck - inoff

6/6 Nationalhoppet Kallebäck - off med båda voffie


Så, alltså har Puma flera chanser på sig att visa vad hon går för och hinna få lite rutin på tävlingssammanhang, på inoff tävlingar. Det känns bra, en bra start i vår karriär! :D


Sov gott!


Sandra

Av Sandra - 6 maj 2011 17:25

Okej. Först: GRATTIS I EFTERSKOTT till Newstory P-kull! <3

2 år fyllde min lilla docka i tisdags, helt underbar är du och vet inte vad jag skulle göra utan dig <3 Du är mitt allt !  


Firades med tårta och en pipleksak. Pipet överlevde 5 min, leksaken som var i tyg överlevde kanske 20 min. men oj, vad glad hon blev =) Bara låg, helt stilla, och tuggade på den och man riktigt såg hur hon njöt av ljudet o känslan ;) <3


Imorgon har Pumis och jag debut i agility i Kungälv, ihh! Superkul men skit nervös, min lilla sprattelvovve! Hur ska detta gå?! Uppdatering på fb när jag kommit hem i morgon, hoppas jag orkar skriva ett inlägg här också. (ska upp halv 7)...


Så till det jag vill ha hjälp med av er läsare:


Min älskade mobil, Gertrud, har nu blivit nästan-huvudlösa-Gertrud. Hon har överlevt ett och ett halv år av slag, fall, misshandel, regn, snölavin, hundgodis och diverse annat. Men så nu, förra fredagen när jag tappade henne i golvet på gympan, sa hon att det fick räcka! Hon sprack och tappade en bit av halsen, så att hon nu behöver stöttning för att orka hålla sig upprätt. Här ser ni en bild av något av hennes syskon, nyfödd och i fint skick:

    


Så, den perfekta mobilen är hon verkligen =) endast 2220 kr när jag köpte henne (förrförr hösten), har hållt det mesta (tappad i stengolv från 1 m höjd flertalet gånger..), alla funktioner man kan önska sig, walkman, radio..

Men eftersom hon nu gått sönder antar jag att hon nog inte kommer hålla så länge till, och då vill jag skaffa en ny mobil (buhu!).

Hur bra hon än är, kan jag inte köpa en likadan igen. det är för tråkigt ;)


Så, det är nu ni kommer in. Ni ska hjälpa mig att hitta en ny mobil som jag kan köpa.

Kraven är att det ska vara en Sony Ericsson och den får inte kosta över 4000 kr.

Sen ska det vara någon sorts uppfällning, antingen lycka eller typ tangentbord. Gärna touch men det spelar inte så stor roll.


Jag kollade på Xperia Neo häromdagen och den lät toppen, tror att den ligger på 3500.... DYRT!! ade gärna hittat en bra mobil för 2000-3000... :/


SÅ, hjälp nu! alla tips välkomnas! 

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Presentation

Hej!
Sandra heter jag, född vintern -94. Äger/tränar/tävlar 2 Belgiska Vallhundar - Nezzie & Puma - & har en 3årig medryttarhäst, Milou. Här skriver jag om ALLT som händer i mitt liv o som jag vill dela med mig av! Hoppas du får en Trevlig läsning =)

Senaste inläggen

Gästbok

Arkiv

Besöksstatistik

Länkar

Denna blogg är värd 3 891 kr


Ovido - Quiz & Flashcards