NewstoryPuma

Senaste inläggen

Av Sandra - 21 september 2011 22:42

Ja, nu vart det över en vecka sedan sist. Men jag har knappt på datorn någonting nu mer då jag har internet på mobilen. När jag väl sätter på datorn är det så sent så jag måste gå och lägga mig.


Men idag iaf, så hade jag bestämt mig för att åka till hundklubben och träna lite lydnad o agility med lillfis. "stackars" Nezzie kunde ju inte lämnas hemma, så hon fick också följa med. Och bra var väl det, för hon är en klippa när man ska störningsträna Puma eller "bestraffa" Puma för att hon inte anstränger sig ordentligt!


Startade med att reta upp Puma lite genom att göra lite tricks med Nezzie o busa runt lite. (Hon var superduktig, backade typ 10 m ifrån mig o gjorde timon o buga på avstånd =))

Därefter fick Puma träna lite linförighet, läggande under gång, apport, framförgående, kryp, skall... En hel del linförighet med massa belöni8ngar då jag vill ha upp hennes fokus på det momentet. Inget mer nosande här inte!


Sen sprang de några varv till agilityplanen där jag byggde upp tre hinder i rad och ett 4-pinnar slalom. La Puma lös o körde rakan med Nezzie några gånger, och när Puma gått upp en gång och blivit omlagd så låg hon superfint =)


Sen fick Puma träna vippen (hon stannar så jäkla snyggt på den, blir helt kär!) och slalom. Jag kunde skicka henne hela raksträckan och bara jogga efter med hjälp av leksak längre fram. Grymt! :D Bakombyten och lite olika vinklar. Duktig liten skrutt, hon kändes riktigt mogen idag!


Det kändes väldigt coolt på något sätt när jag tränade båda hundarna. Vet inte avrifrån den känslan kom o kan inte beskriva den, men de uppförde sig så himla bra och jag blev bara galet stolt =)   

Puma stanande hos mig när vi gick fritt följ trots att hon inte hade gjort något innan och en tjej bredvid mig körde apportering med sin hund (puma älskar apporter..).


Nu ska jag duscha o sen blir det sängen! SÅ himla skönt att krypa ner helt ren o fräsch i en renbäddad säng, så det har jag redan gjort. Bäddat rent sängen alltså. 


Sandra

Av Sandra - 13 september 2011 22:34

Ja, man kan ju inte vara helt normal när man håller på med hästar o hundar.


Dels tycker man (jag iaf, men tror att jag skriver för ganska många) som hästmänniska att grönt gräs ser otroligt gott ut! Ibland blir jag helt dregglig av att se riktigt fint, klargrönt gräs på en äng t.ex Eh? Det är ju bara gräs…


Dessutom slås jag alltid av tanken ”åh, där hade varit så himla fint att rida!” så fort jag ser en fin skogsstig, en vacker äng eller dyl.


Som hundmänniska går man ständigt omkring med bajspåsar (tomma, of course..) och torkade hundgodisrester i fickorna. Dessutom kan man tycka att vissa hundgodisar ser riktigt goda ut och bli riktigt sugen på att smaka…

Ps. Gör inte det, det smakar inte ens en tusendel så gott som det ser ut!


Ja, inte helt normalt kanske. Fast vem bestämmer vad som är ”normalt”?

Kanske vi som håller på med sådant som de höll på med för "länge sedan" - djurbruk - är de som är normala och alla andra är onormala? Jag skulle önska det, för håller man inte på med djur förstår jag inte vad man gör.. Hur får man tiden att gå? ;)


Ja, titeln då... 

Igår hade vi vår första privatkurs för Anna Pettersson! :D

Vädret var ju inte alls på vår sida, men jag tycker att vi löste det helt ok ändå.. 4 tappra var vi som tränade i 2 h, men mycket nytt att tänka/träna på framöver :) Nästa gång är redan om tre veckor, de kan inte gå för fort! 


Puma var duktig tycker jag, speciellt som orkar stå ut med hennes otydliga matte! Dock blir lilla snuttan trött i huvudet så himla fort, vi måste börja träna mer regelbundet... Känns som ett bra första steg att köra trickträning/freestyle varje dag. Väldigt mycket hjärngympa i stark dos, under kort tid.. Någon har har andra tips? 

För benen, de kan springa hur länge som helst. Tror nog aldrig att jag fått Puma så trött att hon vägrat springa, det finns liksom inte. Men hjärnan, den blir mos av bara en liten träning :P hjärtat <3


Nu ska jag sova, känns duktigt att vara i säng innan 11! Natti!


Sandra

Av Sandra - 9 september 2011 23:45

Såhär såg hon ut:

  


OBS! Ej Julia jag pratar om, som posar i bakgrunden ;)


Varför gjorde vi en Gertrud då?


Jo, dels för att vi hade tråkigt... Och dels för att vi skulle fylla i olika uppgifter om de olika växterna. T.ex "saknar klorofyll/har klorofyll" och så kryssade man i vilket kottar, äpplen, mossa osv. har ;)

OCh då undrar jag... Har äpplen kottar?? För enligt Gertrud tror jag faktiskt att de har det! 


Nu flummar jag.. Men jag är trött, så jag skyller på det ;)

Dålig på att blogga i veckan, skyller på modemet här hemma. Det bara lade av hela tiden igårkväll, så jag gav upp.


Men sedan i tisdags så har vi haft exkursion (finare ord för ulflyckt..) till Amundön. Puma var med och det var grymt kul! Ho uppförde sig bra tycker jag, skrämde de flesta i klassen och fick hållas av resten ^^,

Tänkte att hon skulle vara lite lagom trött efter det, sen när vi skulle ha träningstävling på klubben. Men hjälp, hon måste varit bara os i skallen! För gud som hon flamsade runt... Men men, vi tränade på kontaktfälten istället, med godis på plan under en "riktig" tävlingssituation. Bra :D Och även satt hon jättefint kvar i starterna, båda två gångerna - jag kunde säga "puma.. klara, färdiga, kör!" som jag vill kunna och hon väntade =) duktig kicka <3


Idag för-firade vi mamma lite då hon fyller år imorgon men vi ska bort på släktkalas då =) 


Sist men Störst; Idag hade vi audition inför Sydafrika-resan som vi ska göra med kören i februari. Gissa vilken tjej som ska åka dit? This Girl :DDD Åhhh, jag hade inte kunnat haft en bättre dag! Som grädde på moset fick även mina underbara flikkor, Linnea & Julia, följa med! Och vi BEHÖVDE INTE ENS SJUNGA :) Ihhhhh, Durban, Sydafrika, here We come!


Peace out!


Sandra

Av Sandra - 6 september 2011 23:35

Känner att jag borde försöka blogga lite mer som min fina lilla vän Neah, ( www.minimovlin.blogg.se ) då mina inlägg alltid blir så extremt långa.. Iof, så bloggar jag om kanske lite mer relevanta saker, elr ja, iaf om du är intresserad av vad jag har för mig. Linneas inlägg är sådana som gör en skrattnödig (nytt ord.) , och man måste ha varit med om sakerna hon skriver om för att förstå hennes inlägg ;)


Sedan en vecka tillbaka har jag inte bloggat! Fy skäms, jag som skulle vara så duktig. Men aja, det har inte hänt så mycket mer speciella saker än det vanliga ;)

Ridit på Milou (länge sedan, väldigt mysigt med en så fin häst!),  vart på kalas (cyklade dit o hem - grannen kollade ganska konstigt på mig när jag kom i klackskor, finkläder o med cykel ;)) och möte i stallet... 


Så ja, som sagt en vanlig vecka i mtt liv!

Imorgon ska klassen till Amundön o ha en liten exkursion, kolla på de olika djurliven o växtliven, försöka gräva upp en sandmask o jag o Julia o Linnea ska även ta oss ett dopp! Det var inte min idé, men jag är på ändå ;) Så nu kan du inte ångra dig, Julia!

Puma följer med (så länge det inte är helt galet väder, för då tror jag faktiskt bara hon kommer vara ledsen när hon får sitta i ett träd i flera timmar...) o jag hoppas det blir fiiint väder!! Gärna så varmt som möjligt o sol, elr iaf inget regn o vindstilla. Annars ser vi aldrig bajset från sandmaskarna, o jag vill fånga en sådan!


Nu ska här nanas, upp vid 6.30 imorgon! :O

natt!


Sandra

Av Sandra - 1 september 2011 19:51

Så där ja, då har snart ännu en vecka gått =) Och första veckan i skolan är avklarad (onsdag räknades ju inte så började på tors). Men hjälp, har det bara gått en vecka?! Det känns som om jag har varit på skolan i en månad redan :O


I måndags jobbade jag (denna terminen blev det måndagar som blir jobbdagar då jag slutar 11.20 O:)) och tisdags var jag i stallet. Det regnade floder och där var jag, utan regnkläder eller höga stövlar. Jippie.

Hittade ingen som vill/kunde rida med mig då Milou bara skulle skrittas någon timme i skogen - knappt gått senaste veckan o skulle kunna vara aningens pigg ;)

Plan B var då att tömmköra i paddocken.. Eh, ja, om jag vill ha ett sandakvarium i mina skor så skulle jag ju kunnat göra det... Nej, där tänkte jag inte traska omkring o bli dyngblöt!


Rätt som det var fick jag superont i magen också, till råga på allt. Ni fattar, ingen jättebra dag ;) Magontet höll i sig från ca 4 tills jag lade mig vid 11-12... "/

Det blev borstning o gos för hästens del, plus att jag o A installerade några nya lådor i skåpet =D Superfint blev det <3


Igår (ons) var jag o tränade med F, L, L & A. Super roliga övningar som Puma fixa jättefint! Hon tog däcket rätt varje gång, även fast jag verkligen utmanade henne och gjorde jättesnäva svängar =)) min bästa  

Dock har jag insett att sådana träningspass - när vi är 2-3 st som springer runt samtidigt - inte funkar för Puma. Hon blir helt splittrad och kan varken fokusera på det ena eller andra. Hon förstör för de andra när hon lyckas komma loss för att "vara med" och hon blir helt mosig i huvudet efter bara 20-30 min ... Det ger inte så mycket då känner jag!


Idag hade vi workshop med Triple&Touch, StarChoir (www.starforlife.com) och en massa andra skolor i Göteborgsområdet. Sååå mäktigt, jag Älskar den afrikanska kören, språket, folket och hela framträdandet! =) De säger att dans och sång är inte två olika saker, som det är för oss i Sverige. De säger att "dancing and singing are One". Alltså, du kan inte sjunga utan att dansa, och du kan inte dansa utan att sjunga =) Helt underbart när man ser hur de lever sig in och verkligen gör det med hela sin själ!


Missa oss inte när vi uppträder med de ovannämnda (plus bl.a Claes Malmberg och Måns Zelmerlöw!)  i Scandinavium den 26/10!! Boka biljetterna redan nu, på www.ticknet.se.


Nu ska jag duscha, var ute o cyklade med båda hundarna (en i taget) ca 2 km förut :) Superkul, det går fortare, de blir tröttare o jag får mer träning än om vi hade gått ;) Dessutom roligare då jag slipper skälla på dem för att de drar, utan bara kan cykla fortare :P


Sandra

Av Sandra - 28 augusti 2011 23:45

Nu är jag riktigt less…

Skrev precis ett relativt långt inlägg, som sedan bara försvann när internet hackade sig.


Jaja, det kanske var för att ni skulle slippa behöva läsa så mycket.

Jag tänkte iaf skriva om helgens tävlingsresultat.


Puma var grym, satt i båda starterna, hoppade båda däcken, gjorde fina slalom och lyssnade bra. Dock rev hon två hinder på första banan, så det blev 10 fel. Var dock riktigt stolt över tiden, vi hade nämligen 10 sek snabbare tid än referenstiden =)

Agilityloppet så var hon lite mer ”crazy”.. Rusar upp på balansen trots att jag pratat med henne innan och sagt sakta. Mitt på trillar hon av (??). Ska ta tillbaka henne men då gör hon det från fel håll = disk.


Nezzie springer inte. Bokstavligen. Visst, hon galopperar runt nästan hela banan, men det är absolut noll fart. Och det är inte kul. Speciellt inte med en belgare, och när man vet hur fort hon kan springa! Nej, nu pensionerar jag henne. Sebastian kanske ärver henne i agilityn, men t.o.m han tyckte ju att hon var långsam… Hon får tävla säsongen ut då hon ändå är anmäld, sen får vi se hur hon är när skendräktigheten gått ur.. Ska man ändå iväg på tävling en hel dag kan man lika väl tävla båda, men tänker inte åka på speciella tävlingar för henne.


Okej, för att berätta hur loppen gick då (förutom långsamt), så diskade Nezzie båda. Hon lyssnade sådär bra, kollade på domaren på balansen och var allmänt seg… Jag är tvungen att fokusera så mycket på att få med mig henne att jag glömde bort var jag var och visade henne fel båda loppen! Men vi hade ändå diskat oss, så det spelar ingen roll ;)


Nu är jag tröööttt. Skönt att det är kort dag imorgon;  9.40 – 11.10 ;D Dock ska jag jobba efter och måste ju ändå gå upp 7.45 Och klockan är halv ett! Vill sova L


Denna kvällen har bara varit deprimerande.. Såg ”Barn med Cancer” på tv, satt och bölade nästan konstant i en timme. Sen läste jag på en blogg jag följer om en tjej vars häst blev träffad av blixten och dog. Hon fann den själv död i hagen. Fy. En kille i 15-års åldern dog i en motocross olycka idag.. Och nu sent så fick jag ett sms om att min kompis katt, Alfons, var tvungen att avlivas ikväll då hans bakben slutade fungera…


Nu räcker det med hemskheter!! Jag vill göra något roligt nu, eller bara kolla på komedier i flera timmar så jag tinar upp, men nu behöver jag sova! Hoppas allt känns ljusare imorgon, natti!


Sandra


Av Sandra - 26 augusti 2011 23:36

Dags att sussa!!


Ja, för imorgon ska jag upp 6.30 för att åka till Stenungsunds Bk och tävla med hundarna. 4 lopp har vi på schemat, i tät följd. Kommer behöva en duscha när jag kommer hem ;)


30 grader, regn, strålande sol... Det är väderprognoserna. Garderar med allt - regnkläder, keps och solglasögon.


Annars har det inte hänt så mycket, torsdag och fredag var båda korta dagar i skolan med 2 lektioner vardera, vilka båda dagarna fick mig supertrött! MAn är verkligen inte van vid dessa rutiner :P


Nu ska jag sova, hörs kanske imorgon efter tävlingen!


Sandra

Av Sandra - 24 augusti 2011 23:28

Första dagen i skolan blev helt AWESOME!


Först gå upp 9, ta det lugn i 2 h hemma med att fixa mig innan skolan. Sen skola 1 h, leka lite o få schema. Älskar schemat, även o mdet är väldigt tråkiga lektioner så är det sköna dagar, max 4 lektioner !


Sen äta med fina flickorna, prata prata prata allihopa i mun på varandra och en massa skratt! ;) Såååå skönt att vara tillbaka!


Leken vi lekte gick ut på att du skulle ställa dig upp om det påstående lärarna läste upp var sant. Dessutom skulle du byta plats. En av frågorna löd: "Går du i världens bästa klass?" och alla vi i NVD2 (6 st) reste oss upp och bytte plats ;D ingen annan! haha lite kul ;)


Väl hemma pratade jag lite med moster o sambo innan jag o puma tog bussen till hundklubben. tränade i 3 h (tjat o pauser inkluderat) och sen åkte jag hem, för att kolla på true talent, laila bakar och jamie oliver mat på 30 minuter. Till det åt jag mammas nybakade bullar och drack té.


Kan livet bli mycket bättre? Kan en dag vara mycket mer händelserik? 


I DON'T THINK SO!


Sandra

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Presentation

Hej!
Sandra heter jag, född vintern -94. Äger/tränar/tävlar 2 Belgiska Vallhundar - Nezzie & Puma - & har en 3årig medryttarhäst, Milou. Här skriver jag om ALLT som händer i mitt liv o som jag vill dela med mig av! Hoppas du får en Trevlig läsning =)

Senaste inläggen

Gästbok

Arkiv

Besöksstatistik

Länkar

Denna blogg är värd 3 891 kr


Ovido - Quiz & Flashcards