NewstoryPuma

Senaste inläggen

Av Sandra - 12 april 2011 22:37

För att förra inlägget inte skulle bli för långt och för att Nezzie förtjänar ett eget inlägg, kommer här ett till ;)


Snabb resumé:


I söndags fyllde Nezzie år och jag var på agility Kick-off.

Sopade därefter gångvägen hemma hos oss då kommunen aldrig fixar det. HAr nu världens skavsår på insidan tummen, illrött och sträcker så fort jag försöker använda tummen. Dumma partillebo. 


I måndags började min kurs, agility fortsättning. SUPERDUPERKUL att vara igång med det igen, kändes så skönt! =) Härligt gäng som kommer lära sig massor på nolltid, no doubt! 

Efteråt fick Puma köra på de övningar de testat, se nedan.


Den streckade linjen är min väg. Puma var grym, det finns inga ord! Hon har aldrig varit så fokuserad, snabb, med som då. Full fart men ändå samlat o kontrollerat, inga dumsnurrar, inget gläfsande eller pipande, inga fel :D Helt perfekt, mitt hjärta   


   

Här körde vi bara 1-2-3-7. Samma här, hur bra som helst! JAg gick på vänstra sidan (vår bättre sida) och hon hukade sig ner och bara schvischade (??) igenoM!! :D ALDRIG innan har hon gjort så, hur snyggt som helst! När jag gick på höger var hon mer uppåt som hon brukar, studsade mer igenom än sprang. Men det kommer med säkerhet :) Sen skulle hon egentligen bara ta hinder 3, men tänkte "äh va f*n, vi kör på o testar 7 också" och hon fixade det! Måste blivit någon perfekt tajming där, för hon gör ALLTID dumsnurrar. Men nu vart det perfekt! :D


Efter agilityn körde vi budföring och hon fatatr verkligen marsch kommandot nu, springer såfort hon hört det :) bästa hunden <3

Var hemma halv 11 när kursen slutade halv 9 (a)


I tisdags (idag) har jag pluggat lite och vart på klubben (IGEN) för agilitysektormöte. Det tog endast 45 min o lite eftertjöt, sen vart vi klara =) Efter det har jag bara slappat.  Segis :P Nu ska jag fixa mig iordning, duscha o sova =)


Imorgon blir det påskbuffé i bamba med bla. påskmust, dessert, paj, köttbullar, korv och annat gott :D Bästa skolmaten :)


Natti!


Sandra

Av Sandra - 12 april 2011 21:12

Jaså, IDOL var visst ett populärt ämne att skriva om ;) Högsta läsarsiffran någonsin tror jag! Wow =)


I söndags fyllde Världen Bästa Nezzie 5 år!!  

Det firades med tårta, lydnadsträning och fint väder :)

   Såhär såg det då ut innan hundarna invaderade matskålarna =) Lägg märke till "ljusen" och "ljushållarna" ;) Fem, en för varje år =)

   MUMS!!!

   Såklart fick Puma också smaka ;)        Så här fin blir man i muschtachen efter tårta :)


Ingredienser:

Torrfoder

Morötter i "pengar"

Filmjölk

Vatten

Färskmat på tub

Färska godis"sticks"


Allt slank ner, även hos lilla kräsna puppie ;)


GRATTIS i efterskott till Newstory N-kull!

Nezzie, Ninja, Nikita, Nestor, Neon, Nero, Nio, Newton, Norton  

Hoppas ni fick en super födelsedag =) 

Av Sandra - 9 april 2011 18:06

...var det sannerligen !!


Köade från 6-11.30 (5½h), kom sen in och fick vänta inomhus från 11.30-14.30 (3h). Sen fick jag sjunga 30 sek (0,0084 h) och fick kommentaren "Du sjunger jättebra, men tyvärr är konkurransen väldigt hård och du platsar inte riktigt. Lycka till, tack för sången och ha en trevlig helg". (Var itne den enda som fick det svaret, de upprepade sig gärna..) 


Så, det var min karriär som idol i IDOL. ;) Men inga sorger över det, har varken tiden eller kämapargläden att hålla på med det. Sången är bara ett fritidsintresse och absolut ignet jag vill jobba med. Men det är ju aldrig fel att få komma emd på tv för att man sjunger bra och bli lite känd ;)


För er som hoppas få se ett klipp på Idols hemsida när jag sjunger kan ni släppa den förhoppningen, för ingen kameraman som filmade. Lite tråkigt då det ahde avrit kul att kunna leta upp andra :) Men de som kommer vidare till den riktiga juryn blir nog filmade..


ps. De filmade när vi stod ute i kön. När en kille sjunger för kameran med mick i handen står jag bakom och ler väääldigt mycket, allt för att komma på bild vet ni ;D De gick även förbi med kameran och filmade när alla stod och skrek, då vänder jag mig om och gör en extremt snygg "heja heja" gest, leta efter mig ;D ds.


TAck o hej, leverpastej. Nu ska jag vila en stund, är helt slut. 


Sandra

Av Sandra - 9 april 2011 05:09

Off we go! Godmorgon, god förmiddag, god eftermiddag, god kväll, hörs närj ag kmr hem.

Av Sandra - 7 april 2011 23:34

Ja, då är det idol om ca 30 h! Inte nervös än, men det kommer kan jag lova ;)

Smakprov på texten jag ska sjunga:


V1: Oh, I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
In '77 and '69, revolution was in the air
I was born too late to a world that doesn't care
Oh, I wish I was a punk rocker with flowers in my hair

Ref: When the head of state didn't play guitar
Not everybody drove a car
When music really mattered and when radio was king
When accountants didn't have control
And the media couldn't buy your soul
And computers were still scary and we didn't know everything <3



Idag körde jag hela vägen hem från klubben, igen =D Superkul, men lite mindre lyckat denna gången. KAn bara säga att dragläge är svårt! Dragläge i liten uppförsbacke med bil bakom och du ska in i en rondell är APSVÅRT! Men efter ca 10 försök så bilen kommit uppför backen och in i rondellen på platt mark igen så var det bara tt tuta och köra ;) Snälla trafikanter som bara väntade i kön, inga tut eller annat :) Men guud vad stressad man blir, känner mig så hemsk mot de som måste vänta :P


Nu har jag packat gympaväskan och idolkläderna är framlagda, för imrogon efter skolan ska Sandra o Julia med hem till mig o sova över (Sandra är väskpassare och mental coach på lördag ;))  Vill inte stå och packa då! Vi har massor att göra. Fixa pastasallad, packa ner all mat (mackor, frukt, fika, pastasallad, dricka), duscha och platta håret, packa våra grejer, äta middag, handla... OCh sen ska vi i säng i tid också, för vi ska upp 04.40 :O


Imorgon klättring på gympan, KUL! :D


Tränade på klubben idag med Matilda, super najs :) Puma var grym, slalomet dock mkt slarv. Stack bara en gång (hennes kompis av samma ras var ju där, inte så mkt att begära ;)) och gjorde allt väldigt bra =) ASSNYGG budföring!! Bästa någonsin, full fart bort, full fart tillbaka, grymt sättande! Så stolt =) <3


Ne, nu är jag nog övertrött. Ska skriva ut spanskaläxan så jag kan repetera lite extra på bussen imorgon, natti! 


Sandra

Av Sandra - 6 april 2011 22:22

Ahh, bara 2 dagar kvar tills det är fredagkväll och jag lär ligga och sova vid detta laget!! Och sen när jag vaknar, om 2 dagar och 6½ h, så kommer det vara dags att göra sig iordning och åka in till Svenska mässan och köa i flera timmar och sen vänta inomhus i flera timmar och sen äntligen få sjunga för en fejkjury och kanske bli nobbad och få åka direkt hem.  NI fattar att jag längtar va ? ;)


Haha, skämt åsido, men det är ungifär så det kommer bli på lördag. Och sen kommer jag antagligen lägga mig och sova när jag kommer hem, om jag inte är alltför uppjagad. I vilket fall så komemr det bli en awesome dag ! :D Den ska ju tillbringas med Julia & Sandra, då kan det inte bli fel :) <3


Idag har hänt en del.

Först fick jag sovmorgon då spanskan var inställd, skönt! Sen 2½ h kemi som gick bra. Därefter lunch och sen musik. PÅ musiken visade vi upp vår egna låt vi gjort, allt utan texten har vi själva kommit på. Det gick super, alla spelade rätt, jag kom ihåg texten och allt blev väldigt bra =)

Efter skolan (vi fick sluta 50 min tidigare, najs!) så åkte jag till jobbet.

Därefter fick jag gå så fort jag bara kunde vilket resulterade i att mina ben BRÄNDE. Springa vore så mkt skönare men det väcker för mkt uppmärksamhet och ser lite muppigt ut när foten inte är riktigt bra ;) JAg önskade verkligen att benen vore längre.

Hann med bussen iaf och mötte mamma i allum. Supermysig fika på Le Pain, nyöppnad servering. Sååå hemtrevligt, och supergott fika!

Sen köpte vi en balansbräda till min fot, den ska tränas varje dag nu för att stärkas och få nya muskler.

Gick hem och åt middag. Skrev klart kemilabben. Målade naglarna.


Sen har inte så mkt mer hänt ;) 

Innan jag lägger mig ska jag duscha och leta upp lite fakta om Indien.


Imorgon ska A1 provet skickas in och min plattång kommer förhoppningsvis då! Efter skolan ska jag hem och äta och sen till klubben för att träna agility med Tilda och Therese, superkul! :D Så PEPP, nu kör vi!!


Sandra

Av Sandra - 4 april 2011 21:48

Jaa, som rubriken lyder :D Livet är nästan som vanligt igen, och det är jag glad för :)

Som ni som läser bloggen vet så stukade jag foten förra söndagen. Detta har avrit en väldigt stor grej för mig ;) Ne, skämt åsido, men jag har tänkt och pratat väldigt mycket om min stackars fot under dessa dagar. Men nu har jag börjat komma igång/testa mina aktiviteter och måste säga att det går över förväntan =)

-Blåmärket är nu helt borta på foten.

-Svullnaden har gått ner och är endast svullen/öm runt fotknölen.

-Inga problem med att gå i trappor längre, inte ens nerför (första dagrna kunde jag knappt böja benet och fick ta ett trappsteg i taget = extremt jobbigt och långsamt :P + ser väldigt roligt ut :P)

-Kan springa om jag tar det försiktigt och helst inte  nerför.

-Körde lätt agility i söndags. Värmde upp ordentligt och sen var det ingaproblem, foten kändes inte av något alls =D Var dock väldigt försiktig, såresultatet blev ju sådär ;)

-Red idag :D :D Åh sicken lycka, har inte ridit häst på 3 månader :D Hobbe varunderbar, om än lite pigg :) Men det gjorde inte mig något, bara kul närman inte ahr ridit på ett tag ;) Foten protesterade inget, inte ens när jagstog upp i stigbyglarna :D Dock är den rätt trött nu ;)

-Körde bil i ca 2 mil igår, inga problem med foten och alla vi mötte överlevde;D


Jag som älskar att hålla på och röra på mig, aktivera mig och greja. Sååå skönt när jag då äntligen kan gå igen och slippa känna mig som en handikappad. Kände nästan för att börja skratt/gråta förra söndagen när det hände, då jag o J tidigare hade skojat om att hon kunde parkera på handikapp när jag var med i bilen ;) Det kändes verkligen som att detta stämde när jag knappt kunde ta mig framåt! 


Nu ska här pluggas och sen kolla Vamp Diaries =) Natti!


Sandra

Av Sandra - 3 april 2011 23:02

Tja tja :)


Nu vart det ett litet upprhåll här på bloggen. I fredags vart det löshoppning istallet och jag o voff gick dit o tog kort och hjälpte till. Stundtals kaos då vi vart 7 st och iaf 3 hästar var rätt busiga och ville hoppa heeeela tiden ;) 


Lördag och söndagen har spenderats i Torslanda på A1 utbildningen. Andra och sista helgen och det enda som saknas nu är att man ska göra klart hemskrivningen och skicka in den till henne :) Sen är jag legitimerad agilityinstruktör ;) NICE!


Imorgon ska jag till stallet och rida en tur på Hobbe, andra gången (första var i fredags en tur i paddocken barbacka efter löshoppningen ;)). Bara en liten sväng i skogen, så han får komma ut och röra på sig och vi får känna lite på varandra =) Detta ser jag fram emot! <3


   Ibland känns hon som en riktig travare :P   "min" fina häst, det är nog lite arab i henne också ;)  Snyggaste hopptekniken!


Sandra

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Presentation

Hej!
Sandra heter jag, född vintern -94. Äger/tränar/tävlar 2 Belgiska Vallhundar - Nezzie & Puma - & har en 3årig medryttarhäst, Milou. Här skriver jag om ALLT som händer i mitt liv o som jag vill dela med mig av! Hoppas du får en Trevlig läsning =)

Senaste inläggen

Gästbok

Arkiv

Besöksstatistik

Länkar

Denna blogg är värd 3 891 kr


Ovido - Quiz & Flashcards