NewstoryPuma

Senaste inläggen

Av Sandra - 28 mars 2011 21:51

Som ni redan visste skulle jag vara rätt fullbokad denna helgen som varit. Det har jag också varit.


I fredags var jag i stallet och jag o A körde Milou. Hon börjar bli riktigt duktig nu =) Stod blixtstilla när vi fixade alla remmar, ingen av oss som ens behövde hålla i henne och det var ändå en annan häst i paddocken också! Sen hoppade A bara upp och började köra, jag gick bredvid och höll denna gången i longerlina då vi vill sluta gå så nära henne, hon måste lära sig att gå först och lyssna på tömmarna och kusken och inte den som går bredvid.


Efter någon meter la A på spöt då Milou sniglade fram. Kan bara säga att det var tur att A samma dag hade köpt en slagrem (fästes över rumpan på hästen, om den försöker sparka kan den ej göra det då remmen håller nere rumpan - hästen måste lufta rumpan för att kunna sparka) samma dag. Det som hände var att Milou (som till sitt försvar fått vila i 5 dagar innan) började försöka bocka, kicka och hoppa under flera meter. Jag gick bredvid, osäker på vad jag skulle göra, och A satt bara tyst och bromsade. Efteråt pustade A ut ordentligt och sa "jag tror att min puls är på max nu". Haha, det är bra med adrenalin ;)

BUSIG HÄST! Skötte sig dock finfint under resten =)


Sen på lördagen var det A1 9-18. Kul var det, många nya tips fick man, testade med egna hundar och snackade om motivation, belöningar, enkla övningar mm. Väldigt intressant o lärorikt! Hemma halv 8, lång dag!!


Söndagen samma, fast 9-14.30 Mest teori idag, men kul ändå! Vädret var lite blåsigt och mulet så det var ok att stanna inne =)

Därefter åkte jag, Johanna och voff x2 till Donken och åt (endast vi humans som fick mat ;)) Sen direkt till ridhuset och börja bygga banan som skulle tävlas på. En testomgång och sen en riktig. På väg mot 6te hindret tar Puma fel hinder, jag vrider mig om samtidigt som jag sätter hela tyngden på sidan av foten och trampar till. Resultat en dag senare: En enormt svullen fot med stänk av blått, svårigheter att gå och ta på sig strumpor o skor och väldigt uttänjda ledband. Jupp, en ordentlig stukning blev det. Inte skönt kan jag meddela, har aldrig skadat mig såhär "illa" innan :P


Idag har jag lekt med Julia efter skolan. Även badat voff x2, så nu luktar de som nyponroser =) Hann även med en liten lekstund med Puma, men den slutade abrupt när hon hoppade upp mot min fejja (jag höll leksaken vid min mun - MY BAD) och knockar mig på munnen/tänderna. Hon lyckades även rispa med en tand, så jag fick ett jack ovanför läppen. LYCKAT!!! 


JAJA, man kan inte alltid vara snygg. ;)


Nu ska här skrivas kursplan (A1 läxa) och sen natten :)


Sandra

Av Sandra - 25 mars 2011 23:20

De fyra närmsta helgerna som kommer ser ut så här för min del:


26/3 - A1 (agilityinstruktör utbildning) 9-18

27/3 - A1 9-14.30 , ridhusträningsavslutning 16.30 - ca 20.00


2/4 - A1 9-18, morbror Anders med familj + morbror Nick från USA med kompis på middag =)

3/4 - A1 9-14


9/4 - Idolaudition med Julia & Amanda (om halsen läkt efter operationen) och förhoppningsvis support från Sandra :) Ska sjunga I Wish I Was A Punkrocker, hoppas på det bästa =)

10/4 - Agility Kickoff 13-17 (föreläsning med Christina Beskow bla.)


16/4 - LOV! Ska vara med underbara Johanna (P) och rida hästar, njuta av det förhoppningsvis fina vädret och catch up with the latest ;) Längtar <3

17/4 - LOV! Har utsläppet i stallet vid 10 och ska därefter ta hand om lilla bebishästen <3


Ja... Det är rätt full där, som ni ser ;) Inga fler lediga tider att boka in x) Men som tur är så är det roliga aktiviteter allihopa, så det kommer kännas bra ändå hoppas jag =) OCh sen är det snart lov, då kan jag slappa och bara göra inget (läs: vara i stallet, träna med hudnarna, träffa kompisar, plugga..) 


Natti natti, nu måste jag sova då jag ska upp vid 7 imorgon!


Sandra

Av Sandra - 22 mars 2011 22:29

Matte, matte, åå älskade matte!  


Ja, visst är det så? Vem av oss älskar Inte matte? 

Just nu ligger jag efter i alla tre kapitel vi har hållit på med under denna terminen xD Kap. ett har alla ahft prov på, men jag avr sjuk hela den veckan så hamnade efter och missade provet. Ligger alltså efter.

Kapitel 2 är ingen i klassen klar med, haft 2 veckor på oss att göra närmre 80 tal och övningstal.. Omöjligt ! Speciellt när läraren har genomgångar på 50 min ... :/ Ligger alltså efter där också.

Kapitel tre började vi med idag, när det var tjugo minuter kvar var hon kalr emd sin genomgång och bad oss räkna 6 tal. Hann jag det? Nej. Ligger efter där också.


Men det sköna är att jag är inte stressad över det =) Jag har pluggat hos Linnea idag och det kändes bra. Blir till att plugga emr imorgon efter jobbet och gå igenom kap. ett igen. Sen är det undanstökat. Kap två blir det plugg på på torsdag o sen ska det vara bra för denna veckan ;) Det går nog bra ändå :)


I söndags var jag i stallet (igen, jag vet. Men det är kuul ! =)) och skulle köra Milou, men A kunde inte komma så jag tömmkörde istället. Väldigt bra gick det, såå nöjd med Milous insats :D <3 Pärlan    


Sen agiltiyträning och även den gick suveränt! Puma och Kita - som var de enda hundarna som var där o tränade - uppförde sig hur bra som helst och allt gick galant! Vi bytte t.o.m hundarn, jag o therese :D De sprang på nästan ännu fortare då, grymt ! (Y)


Nu ska jag duscha, man inte gå runt å lukta apa ;)

Natti!


Sandra

Av Sandra - 19 mars 2011 23:47

Hola ! Buenas noches!I fredags var det en lite annorlunda spanska lektion. Istället för lektion så träffades vi kvart över åtta i bamba och åt spansk frukost. :D Jag säger bara MUMS!!Efter skolan åkte jag till stallet och körde bebishästen med A. Andra gången hon hade vagnen på sig men det var inget problem. Denna gången fick jag köra, kul :D Jag är inte alls van vid att köra och Milou är inte direkt van vid att bli körd, så det var lite svårt att få henne att gå dit jag ville. Men hon uppförde sig fint och tror att hon kmr lära sig jättefort! :) Så idag (lördag) steg jag upp vid sju för att vara i stallet åtta. Det brukar egentligen ta en och en halv timme innan jag är i stalletom jag ska göra mig i ordning och ta bussen. Men idag kunde jag ta cykeln, så då gick det mycket fortare :) jippie! :DVi gjorde samma som igår, körde i paddocken. Jag fick köra igen, så kul :) milou fick en del fnatt då hon "kickade" (lyfter benet och gör ett litet skutt, inget farligt om hom inte träffar en. Dock inte så kul att sitta bakom OM hon träffar :P) men efter en stund lugnade hon sig pch drog riktigt fint. De sista två varven var jättefina, så då avslutade vi efter det :) Åkte hem och var riktigt nöjd att jag gi kupp så tidigt, hela dagen var ju kvar! Tog dock en tupplur som blev två timmar lång, hoppsan ;) men klockan var ändå bara halv två =) satt en stund vid datorn och sen fixade jag mig innan jag gick till bussen och åkte in till stan. Såååå härligt att gå på stan vid halv fyra och känns solen värm i ansiktet :D tjejkväll hos Amanda, mysigt värre! Vi hade toppen, åt god mat, dansade fuldanser, såg på "black swan" (jätte läskig btw, se inte den om du är lättskrämd. Satt och skrek och gråt/skrattade, ihh!), spelade spel och snackade skit ;) På tåget hem satt gra killar och började kasta tuggimmi på varandra. En kille trodde det kom på mig och sa "förlåt!" svarade "det är lugnt" trots att inget hänt :P en av hans kompisar sa "men det kom inte på henne, dummer!" och då svrade han sin kompis "jaha, men ville säga det ändå, för hon var söt" elr nåt liknande ;) hahahaha, tog då upp min bok och blev jätteupptagen av den x)Där har ni början av min helg i en lång resumé ;DPuss!Sandra

Av Sandra - 16 mars 2011 21:26

Hej hopp, tänkte skriva ett snabbt litet blogginlägg sådär spontant för att jag kände för det =) Gud så duktig jag är, inlägg två dagar i rad! :D


Jo, jag kom just på att jag är rätt svår att boka... Vill du leka med mig en eller två dagar så får du boka mig i tid! J bokade mig fre + lör om tre veckor häromdagen ;D "mamma" J (den andra av de ;)) bokade mig förra veckan, vi ska leka imorgon =)

L ville boka mig för imorgon, men då är jag ju upptagen! Då sa hon "nästa tisdag!" när jag inte svarade sa hon "BRA, då säger vi så!" Hm, jag vet inte, svarade jag, jag måste kolla min loggbok först. Gosh, man är verkligen poppis nu för tiden! 

Det måste vara på grund av att jag dejtar Brad Pitt som alla vill vara med mig.

Ja, så måste det vara!


Sandra


ps. Säg inte detta till något av mina fans, men jag tror det är slut mellan mig och Brad. HAn har så dålig stil, skulle gått på bio i lördags men hörde inte ens av sig! Ne fy, sådana killar gillar vi inte. Men det får vara en hemlis, de kan få fortsätta tro att jag dejtar honom ;) ds.

Av Sandra - 15 mars 2011 22:04

Just det ja, blogga var det också. Hmm, vad ska jag berätta om nu då?

Ni som har mig på facebook har väl t.o.m märkt att jag vart väldigt tyst den gångna veckan? jo, det är ju just för att jag inte haft något direkt att skriva om.


Idag märkte man verkligen att det är vååår, åh så underbart. Solade mig, åt årets första glass hemifrån, klippte i rabatten en timme. MYYS!   


Sen när jag kom in blev det till att laga och äta middag, en liten stund senare skulle mamma mötas (hundpromenad kombination) och sen skulle det pluggas. Jo, har pluggat lite men mest suttit med facebook och annat. Sämst!

Men måste göra klart spanskan till imorgon, engelska provet är inte lika viktigt att plugga inför ;) Kan det mesta där och kan plugga imorgon kväll efter jobbet...


Så, nu ska jag göra klart spanskan, sen duscha, sen borsta bissarna, sen fixa rummet, sen läösa en stund och sedan soova :) Sandra vara duktig och sova innan halv 12, det är målet ;)

Dags att sätta igång då kanske xD


Jo! Jag har skickat en massa mejl också. Säkert 6 st. Fy, jobbigt att skriva så mycket och formulera sig så fint.


OCh häromdagen såg vi på Pretty Woman. JAg skulle duscha och fick lite depp för att den var slut halv 12 och jag inte skulle komma i säng förrän jättesent då. Då kommer mamma med förslaget " men duscha i pausen då, det hinner du väl?" ehh, 5 mniuter? jo, jag hinner kanske gå in i duschen och tvåla in mig på 5 minuter...

Men envis som jag är slängde jag mig in i duschen när pausen började, skyndade mig som en duracell och hann nästan tillbaka innan filmen började =) Grymt grymt sa grisen!!


Med den lilla berättelsen säger jag hejdå, godnatt och trevlig morgondag!


Sandra

Av Sandra - 6 mars 2011 21:40

Jaa..Nu har jag legat hemma i en vecka (gick hem från skolan på måndagen, hemma tis och ons, gick dit halvdag tors hemma fre) och mått allmänt piss.Här kommer en liten lista (eftersom johanna så gärna ville veta ;)) på allt jag varit med om:- Huvudvärk varje gång jag stod upp, som yrsel- Ledvärk (nacke,fot, RYGG ajaj)- konstant törstig- obefintlig matlust- hemsk hungerkänsla, tom inuti- tung och slö i huvudet- täppt näsa- ont i halsmandlarna (svullna)- frossa/extrem svettning- spydde en gångSå, så mysigt har jag haft det i veckan ;) plus att jag har missat en massa lektioner vilket jag måste ta igen nu då.. B.l.a missade jag både samhäll och matteprovet och vi har kemiprov på onsdag. Sh gör jag på tis, matte får jag väl skjuta till v 11 då jag inte haft en enda chans att plugga förra veckan (låg bara i sängen och sov/kollade på tv/vilade, helt slut konstant)...Så, ni som vill sova ut och önskar att ni skulle bli sjuka så ni kan sova; önska inte det. Jag vet att jag tänker så redan nu, när det bara gått någon dag "åh vad skönt det vore att få vara hemma och sova ut" men man gör inte det. Sover ut alltså. Man ligger bara som en döing och hoppas på bättre tider. Mår piss, orkar inget, missar massor i skolan och kan inte umgås med kompisar. Fy för sjukdmar.Det ska bli härligt att gå till skolan imorgon och känna sig lite nyttig igen, lite jobbigt bara att det är en sån lång dag.. Jaja.Puss å hej, leverpastej!Sandra

Av Sandra - 1 mars 2011 22:49

Hej Hopp!


Hade tänkt att blogga om att jag är sjuk och om hur dåligt jag mår, men kände senare. "Vem vill läsa om det?" Nej, det blir det inget om. Tillräckligt gnällande på fb från min del de senaste dagarna ändå.


Grejen är den att varje dag kommer jag att tänka på nya saker att blogga om, roliga, konstiga och spännande saker. Eller helt enkelt dötrista saker för allmänheten (min förkylning ev av de).

Men sen när jag väl kommer hem och sitter framför datorn, då finns det nästan aldrig tid, ork, eller lust till det. Och så blir det istället att jag bloggar en gång varannan vecka, ca fem A4 långa inlägg som säkerligen Iiinnngen orkar läsa. Och det är inget bra sätt att blogga på om man vill ha läsare..


Eller så skriver jag bara en massa blaha, som det ovan. Nu har jag nog skrivit ett lagom eller aningens för långt inlägg, och det är itne ens något vettigt i den!

Därför jag gilllar fb; du kan inte skriva så mycket, det är lätt för folk att kommentera och att kommentera tillbaka (här måste jag logga in för att "svara") och det är (antar jag :P) så många fler som läser mina fb inlägg än mina blogginlägg.


Men nu funkar det iaf att lägga upp bilder här på bloggen, så ni får njuta av 4 bilder på mina gullisar =)   


   Detta var bilden på Puma jag tänkte laddat upp i söndag =) Visst är mina hundar för sköna med hantering?! =D   

   Mamma Nezzie kan också =)      Första offentliga bilden från min sida, på min nya medryttarhäst Milou :) Gullebebis häst      A (ägaren) lär mig tömköra Milou. Endast gjort det en gång innan och det på världens bästa häst i tömkörning, Hootka! Det var rätt vingligt och svårt, men vi fixade det =) 


Det var allt från mig för denna dag, puss o godnatt!


Sandra

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Presentation

Hej!
Sandra heter jag, född vintern -94. Äger/tränar/tävlar 2 Belgiska Vallhundar - Nezzie & Puma - & har en 3årig medryttarhäst, Milou. Här skriver jag om ALLT som händer i mitt liv o som jag vill dela med mig av! Hoppas du får en Trevlig läsning =)

Senaste inläggen

Gästbok

Arkiv

Besöksstatistik

Länkar

Denna blogg är värd 3 891 kr


Ovido - Quiz & Flashcards