NewstoryPuma

Senaste inläggen

Av Sandra - 4 februari 2013 15:15

Idag började skolan 13.00 Då tog jag självklart sovmorgon till tio (men kunde nog sovit några timmar till) och fixade en ordentlig lyxfrokust! Båda hundarna fick komma ut - jag tar i vanliga fall bara ut puma då pappa går med nezzie när han går upp - och vi gick en promenad men lämnade kopplena hemma. Så härligt att känna att jag inte ens Kan koppla dem om jag vill, utan jag måste anstränga mig lite och hålla koll på dem :)

Nu ska jag jobba några timmar innan jag ska hem och plugga. Dags att börja beta av berget och bli klar med allt innan helgen, för jag tänker då inte sitta med läxor under lovet! (Ja, jag har lov nästa vecka!! :D )

Hoppas eran måndag blir lika skön som min!

/Sandra

Av Sandra - 29 januari 2013 16:02

Idag har varit en sådan där känslig dag. En dag när hela min lilla "flock" (Julia, Linnea och jag) mått sådär. Eller, jag har inte mått dåligt utan bara varit känslig och haft nära till gråt för minsta lilla sak. Som att gråtdepåerna är överfulla och en del måste tappas ut. Ibland har man sådana dagar..

Ikväll är det Äntligen dags för andra träningen med min nystartade grymma lydnadsgrupp! Ska bli så himla kul att träna lite hund, det gör mig alltid på bättre humör! Hoppas bara Puh är lagom taggad, och inte så övertaggad som hon var sist ;)

/Sandra

Av Sandra - 22 januari 2013 10:35

Då var tävlingen avklarad, den nya taktiken testad och resultatet blev Totalflopp.
Jag tränade som sagt lydnad i 30min, sedan kastade jag en boll i en kvart till henne i en kuperad hage och efter det körde vi några hopp. Sen satt vi och varvade ner under kanske fem hundar, tills det var vi.
Jag märkte direkt att hon inte var helt i balans. När jag bad henne om en puss så nosduttade hon mig i ansiktet jättesnabbt och blev frustrerad för att jag "störde" henne.

Jag har insett att det är ett väldigt bra test på om hon är i balans. När hon är väldigt uppjagad eller fokuserad på något annat och jag ber om en puss, då nosduttar hon mig eller ger mig någon konstig, slafsig puss. Som att säga "sluta stör mig, jag är upptagen, men visst jag gör väl snabbt som du vill då".

Så, loppet bestod av bl.a.:
Tjuvstart, skrik och pip, slalomfusk, kontaktfältsfusk på aet och islag i hinder... Ganska många för många fel alltså.

Så nu byter jag taktik igen och detta känns mer hållbart. Mer långsiktig taktik, vilket brukar vara de bästa.
På träning så kör vi som vanligt (till en början). Minimal stress från min sida (inga leksaker, heja ljud, eller uppjagning i starten). Och så fort HON gör fel - alltså inte när det blir fel för att jag handlar otydligt eller liknande - genom stressskrik, fuskande mm, så bryter vi. Inga kommandon, inga sura miner. Bara bryter.

Förhoppningsvis kommer hon komma till insikten att det inte lönar sig att fuska för då slutar det roliga.
Det tog sig redan på ridhusträningen i söndags. Hon började med att tjuvstarta flera gånger i rad, men efter att jag bröt där direkt så slutade hon och satt jättefint.
Tanken är att jag lägger på stressfaktorer successivt så att jag stressar upp henne till samma gräns som hon har på tävling, för att hon ska lära sig att hålla ihop TROTS stressen.

Så nu kör vi på detta samtidigt som vi tränar vidare på kontaktfälten, så hoppas vi på att det släpper och puma lär sig att hålla ihop. Vill verkligen komma ur klass ett...

/Sandra

Av Sandra - 19 januari 2013 14:05

Nu är vi på plats i Halmstad Hundarena. Sovmorgon till 9.30 - lyx!

Tänkte testa en ny strategi för idag. Då det är enkel klass ett tävling idag (agility) har vi inga tillfällen att sumpa på att puma ska flumma. Vi har Ett lopp på oss att göra vårt bästa.
Därför tänkte jag göra henne så trött som möjligt i benen innan vi går in, för att hon inte ska vara för taggad och hoppa kontaktfälten.
Förhoppningsvis hjälper det, och gör det inte det så är hon ordentligt uppvärmd till loppet och trött ikväll iaf ;)

Vi startade således dagen med att träna lydnad i en halvtimme - mest rutan och inkallning - så hon har både fått springa och jobba med huvudet.
Snart ska vi ut och kasta boll och springa en del. Håll tummarna!

/Sandra

Av Sandra - 16 januari 2013 21:15

Nu när 2012 är slut och vi gått in i 2013 tycker jag det är dags att jag gör en sammanfattning av de största händelserna i mitt liv under det gångna året. Eftersom denna blogg är dedikerad min älskade fyrfota bästavän (en av de två) och mitt liv är hund-baserat, kommer de flesta händelser handla om mina och pumas bedrifter.


Januari - Året började med att Yava sprang bort i slutet av Januari och vi fick utstå 34 förfärliga timmars oro innan hon hittades oskadd.

Februari - Jag åkte till Durban, Sydafrika!! Mitt livs största händelse, jag kan fortfarande inte förstå att jag varit där!

Mars - Puma var nära att klassas som bortsprungen då hon stack när jag var ute och red med henne. Fruktansvärd oro, men hittades efter 1h oskadd liggandes vid stallet. Bakspårat, fantastiska hund!
Dessutom började agilitykursen jag höll.

April - Min och Pumas agilitykurs började och vi lärde oss massor!
Nezzie fyllde 6år 

Maj - Puma fyllde 3år och klassas nu som vuxen 
Den 17/5 kom vi för första gången igenom en bana felfritt på tävling och fick vår första hoppklass-pinne! Så lycklig så jag grät 0:)

Juni - Fick jag den stora äran att tävla fina Eskil, utan framförhållning, och vi lyckades riktigt bra!

Juli - Min första flerdagarstävling, i Karlstad. Vi fick vår andra pinne i hopp.
Efter tre dagars tävlande med Puma hade jag äran att tävla Ninjo två lopp vilket resulterade i en förstaplacering och sista pinnen i agility!
Puma fick även på denna tävling sin sista hoppklass 1 pinne och blev klass 2 hund!!
Det var även kennelläger där puma och jag tävlade lägreklasslydnaden och kom (procentuellt) sammanlagt 3a! Bästa hund 

Augusti - jag började simmotionerna en dag i veckan vilket hjälpt min inte helt bra fot.
Min valpkurs jag höll började och det var en väldigt spännande ny erfarenheter.
Ställde ut båda hundarna och de fick good (=gult/nedre delen av 2a)
Började ta körlektioner regelbundet.

September - Jag och Puma gick freestylekurs och lärde oss såå mycket! 
Vi startade kontaktfältsträning ordentligt (nu ska vi banne mig få de där agilitypinnarna!!) vilket gav resultat snabbt, men mycket träning kvar.
Vi tävlade lägreklasa spår med ett godkänt resultat (GALET bra spår, urkass lydnad)
Pajas var hos mig på prov men fick tyvärr inte stanna 
Vi tävlade lydnadsklass 2 två gånger med förstapris båda gångerna!!

Oktober -
Freestylekursavslutning, puma gjorde så bra ifrån sig och vi fick många positiva kommentarer.
KlubbMästerskap där puma kom (procentuellt) delad 2a i lydnaden och därmed (inofficiellt) fick LP2!!

November - jag skulle tävlat eskil två st klass3 tävlingar, men då han sprang bort och vi glömde anmäla blev det ledsamt nog inget med det  han kom dock hem självmant efter 2, 5 dygn, Lycka!

December - Jag fyllde 18år och får nu ta körkort! 
Slutade även som medryttare på Milou då tiden inte räckte till. Nu har jag en Hel eftermiddag+kväll extra ledigt i veckan att lägga på Puma! :) Jag och puma debuterade i lydnadsklass 3 och hon skötte sig galet bra trots att hon inte kunde hälften av momenten! 

 

Våra mål för 2012 var följande:

  Ställa ut och få minst en tvåa (gult/good)
  Få första pinnen i agility
  Bli uppflyttade till lydnadsklass 3
  Bli uppflyttade till högreklass spår


Alltså har vi lyckats med 3 av våra 4 mål för året, och vi är inte långt ifrån att klara även lägreklass och bli uppflyttade till högreklass. Inte illa tycker jag, med tanke på att vi har lyckts uppnå två av målen (agility och lydnad) med Råge! Istället för bara en pinne har vi kammat hem Tre stycken, under loppet av 2 månader. Och förutom att bara fått ett första pris i lyd3, har vi lyckats få två stycken officiella och ett inofficiellt (KM). Alltså ett inoff. LP3, när målet var ett första pris!


Ja... Behöver jag förklara att jag är sjukt stolt över min fantastiska hund och mina insatser som hennes tränare?! 


Att dessutom ha fått förfrågan från två olika träningskompisar om jag velat tävla deras hund då de inte kunnat, har känts som ett ofantligt stort privilegie! Det gjorde mig väldigt glad att känna att de litar så mycket på mig att de lämnar sin hund till mig och tror att jag kan lyckas med de på tävlingen! 



Ninjo fick jag dessutom chansen att träna flera gånger innan vi tävlade, och det var ju bra för när vi väl tävlade så lyckades vi kamma hem första placeringen och hans sista agilityklass 1 pinne ! Jättekul att känna på en annan hund med andra svårigheter än Puma, och försöka komma underfund med hur de skulle lösas.. Väldigt lärorikt och givande! :)

Eskil sprang ju tyvärr bort vid vår tävlingstid, så det blev inget med de klass tre loppen.. men jag körde ett lopp med honom den 6/6 och vi har även tränat någon gång.


Ser med spänning fram emot 2013, och oavsett vad som händer så vet jag att detta året kommer bli Unikt, fantastiskt kul, lärorikt och riktigt annorlunda! 


Sandra

Av Sandra - 14 januari 2013 18:48

Det är stunder av året då jag och matte inte leker så mycket. Hon har väldigt mycket annat för sig, och då hinns jag inte alltid med. Iof så gosar vi rätt mycket och jag får sträcka på benen och rasta mig varje dag, men de där lekövningarna vi gör tar lite mer tid.
Men som tur är så leker vi nästan hela året om - vi brukar "spåra", "köra agility", "träna lydnad" och nu på sistone har vi även "tränat freestyle". Ja ni hör - matte har massa konstiga uttryck för att säga att vi leker.

Det är en vecka nu som är sådär nästan fullproppad med lekar, vilket jag tycker är skitskoj!! Kolla bara på vad jag har för mig:

Förra torsdagen: agilityträning
Förra fredagen: vila
Förra lördagen: spårträning, lydnadsträning, nosduttträning och "släktkalas" (det sista är nog jobbigast för huvudet!)
Förra söndagen: agilityträning
Idag/måndag: lydnadsträning
tisdag: lydnadsträning
Onsdag: vila
Torsdag: agilityträning

Själv tycker jag att vi kunde bokat upp fredagen och onsdagen också, men matte är inte riktigt av samma kaliber som jag och måste därför ta igen sig lite. Dessutom tror hon att hon kan ha sträckt ena skinkan?? Klena varelse säger jag bara.

Over and out!
/Puma

Av Sandra - 25 december 2012 12:07

Då var det redan juldagen. Julafton gick väldigt fort enligt mig, men jag var riktigt trött redan vid 23 så det var helt ok att komma i säng så tidigt som vid 02 ;)

Juldagen ja.. De flesta av er är väl hemma och slappar, städar och eftermyser. Men inte jag inte, jag är på't igen direkt efter jul! Tja, kanske inte så väldigt frivilligt, men man måste ju sköta sitt jobb. Så, nu ska jag jobba några timmar med sällskap av min nya precious och hörlurarna. Trevlig och förhoppningsvis lugn juldag och tisdag till er!

Sandra

Av Sandra - 21 december 2012 12:59

Idag var tanken att jag och lillasyster Sofia skulle åka till stan och gå på Nordstans julhandel, men när hennes syster är en trött tonåring och sover till halv tolv, då blir det inget med julshoppingen!
Så istället stannar vi hemma idag och julbakar, så tar vi shoppingen imorgon.

Resultatet på bakningen kommer senare!
Trevligt jullov och trevligt fredag!

Sandra

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Presentation

Hej!
Sandra heter jag, född vintern -94. Äger/tränar/tävlar 2 Belgiska Vallhundar - Nezzie & Puma - & har en 3årig medryttarhäst, Milou. Här skriver jag om ALLT som händer i mitt liv o som jag vill dela med mig av! Hoppas du får en Trevlig läsning =)

Senaste inläggen

Gästbok

Arkiv

Besöksstatistik

Länkar

Denna blogg är värd 3 891 kr


Ovido - Quiz & Flashcards