NewstoryPuma

Senaste inläggen

Av Sandra - 24 november 2012 21:27

Igår var det skriftliga nationella i Svenska B, det näst sista vi gör i denna kurs. Underbart att ha det gjort, nu kan man äntligen andas ut. På tisdag ska vi till Backateatern och se på premiären av "Utopia 2012", sen är vi lediga under Svenskatiden resten av terminen, lyx!


 


Efter nationella åkte jag och L och hämtade upp Eskil. Hans matte har roat sig med att disputera (någon form av superpetig projektrapportsredovisning ;)) igår så då får Eskil bo hos mig och mina tervflickor under helgen.

På kvällen var jag och Eskil plus några till hos S och åt god födelsedagsmiddag (18 år, nu är det bara jag kvar..). Han skötte sig jättefint, även om det avr lite jobbigt att slappna av med alla nya människor runt honom. Mycket fjäskande fick han! 


 

flocken   


Idag har varit en shoppingdag. Jag och mamma skulle köpa ett nytt halsband till Puma på Huveröds - kom ut med ca 7 saker men inget halsband. In på Hööks och köpa spännen till Milous täcke, och sedan en prom. med "min" lilla flock :) Jag ska  ha en egen liten flock när jag blir stor.   

Vidare till Cassels och där skulle jag bara prova en klänning - kom ut med en ny jacka, en topp och två klänningar, men inte den jag hade tänkt ;)

Sedan mataffären, och även där blev det mycket mer än planerat..


 

mysstund innan middagen


Nu har jag och Puma planerat (jag stod för den biten), tränat, tänkt, testat och bestämt nästan hela vårt freestyleprogram! Oj vilken hjärngympa, för både mig och hunden! I 1,5 timmar har jag grejat och Puma, ja hon är rätt mör i skallen nu. Sista gången körde hon i slowmotion. 

Imorgon är det avslutning på Freestylekursen och vi är sååå peppade! Då ska det filmas och tas kort, så jag har det sen till mitt projektarbete. Hoppas hon håller ihop och är taggad då, så vi får till det som tänkt. Nu ska jag bara komma på avslutningen också, sen är programmet klart, ska "godkännas" av mina experter och sedan är det bara finslipning som gäller tills vi ska debutera i senvinter/vår! ihh :D


Sandra 

ANNONS
Av Sandra - 19 november 2012 14:21

Jag har haft lite beslutsångest i ett par månader nu, om jag vågar testa eller inte..
Det är nämligen så att jag och Puma har haft ett hemligt projekt. Från början var det bara en galet ironisk kommentar, men ju mer jag tänkte på det desto mer rätt kändes det. Varför skulle inte vi klara av det? Och det är ju ändå bara ett test, på skoj, så resultatet är inte så viktigt.

Det är vad jag försöker intala mig själv, för egentligen är jag jättenervös.
Vad är då vårt hemliga projekt??
Det är inte så hemligt längre, då anmälningstiden gått ut så jag har redan varit tvungen att anmäla oss och nu finns ingen återvändo! Hjälp!

Here goes .. Jag och Puma ska starta vår första lydnad klass 3 tävling den 9/12 !!! Alltså om mindre än en månad!

Jag är lagom nervös och undrar om vi ens kommer igenom programmet.. Håll nu alla fingrar ni har, för oss! Det kan behövas!

Sandra

ANNONS
Av Sandra - 7 november 2012 16:25

Hur klarar sig folk utan körkort egentligen? Och egen bil för den delen med? Har de inga hobbys, är de aldrig i skogen/på landet och hur tar de sig lång till möten, fester, bröllop, vänner, mm?

Det kanske är ganska vanligt ändå, att folk inte har det. Ett körkort alltså.

Jag själv känner åtminstone att jag inte överlever länge till utan ett körkort! Som alla som känner mig någorlunda eller någonsin velat boka nåt med mig har förstått, så är jag för de mesta väldigt upptagen. jag gillar att göra mycket och bokar lätt upp varje dag i en hel vecka med skojiga aktiviteter.
dessutom så har jag en medryttarhäst jag tar hand om en gång i veckan (5-6 h), jag simmar en gång i veckan minst, jag tränar agility, lydnad, brukslydnad och freestyle, jag tävlar (mest agility) ca 20 helger om året, jag sitter med i sbk göteborgsavdelningens. agilitysektion där jag är sammanhållande, jag håller kurs ca 8 tillfällen per termin, jag går i gymnasiet och har därför läxor och dessutom projektarbete nu att jobba med, jag går en freestylekurs med puma och går i kör just nu.... sen gör jag annat också, då jag umgås med mina vänner. fikar, bio, tjejkvällar mm. utöver allt detta så håller jag på och övningskör och hoppas kunna ta mitt körkort innan årets slut.. (ihh! pirrigt!)

så där ser ungefär mitt liv ut just nu. ganska mycket alltså. och jag tar på mig ännu fler saker och måste även göra sånt som att hjälpa till hemma, passa syster, klippa mig..

med allt jag gör och såpass långt bort som både stall, hundklubb och tävlingar ligger så hade alltså ett körkort suttit Himla fint!
Dags att börja köra på allvar och plugga på massa teori så jag känner mig mindre o-redo snart..

Sandra

Av Sandra - 3 november 2012 23:30

Klockan 15 gick jag hemifrån med ett plaströr i handen, två röda horn i väskan och tatuering på papper.

Ja, för det är ju halloween ! Eller ja, Alla Helgona egentligen och då ska man sörja de döda och tända ljus på kyrkogården, men det verkar ju inte vara många som håller koll på det där!


Så, djävulsdräkten med tillhörande horn och treudd var nedpackat i väskan (utan pinnen till treudden som inte fick plats i väskan, folk måste undrat vad jag höll på med när jag gick med den i handen till bussen   ) och det var dags att gå till bussen.

Hem till Sassa på Donsö för mysmiddag och fix. Sedan vidare till Jessica som hade festen. Massor av trevligt folk (vi var Minst 30 pers) där och Väldigt fulla människor. Underbarast av alla där var ändå "döden", "dödens bror på semester" och "vikingen"   ! Vilka stämningshöjare! Och ja, de var typ stupfulla när de kom, men väldigt trevliga och de småpratade och skojade med alla andra hela kvällen.


Tyvärr går båtarna från Donsö inte så ofta på röda lördagar, så vi var tvungna att ta båten hem redan vid 23 för att komma hem i lagom tid. Sov över hos min underbara Julia, myspratade lite, sov till 9 då hon skypade med Jesper och jag kröp upp i hennes säng och (halvt) deltog i samtalet. Kul att få snacka lite med Jesper, det var ju snart 2 månader sedan! :)


Skjuts hela vägen hem - lyxlyx! - av Julia och hennes pappa. Måste bara säga att Julia är grym på att köra bil! Hon har berättat hur dålig hon är så mycket att jag tänkte att hon knappt kunde starta en bil, men se, hon var ju superduktig ! Kändes tryggt att åka med och satt med min bok där bak och mös   


Sandra

Av Sandra - 29 oktober 2012 20:47

Jag tycker att det är riktigt mysigt och kul att ha facebook. Ibland.
Det är även beroendeframkallande, jobbigt, störande, you name it.
Men dett blgginlägg är av den positivare arten, så just nu struntar jag i de negativa aspekterna av facebook.


Facebook är som en historiebok om nutidens historia, kombinerat med en dagbok.
Du får själv välja vilka dina vänner ska vara och därmed vilka historier du vill ta del av. Du själv väljer vad du vill att andra ska veta om dig och ditt liv, genom statusar och bilder.


Visst, vissa människor borde helt klart lära sig vad man bör och inte bör skriva om på Internet och att vi andra kanske inte är jätteintresserade av att veta att den har mensvärk idag, och den har varit vaken hela natten. Samtidigt så kan det vara intressant att få höra andra som har samma vardagliga problem som en själv, och kunna utbyta kunskap/tankar på ett så smidigt sätt.


Och att gå tillbaka i sin logg och se vad man själv och andra skrev och vilka bilder man la upp, det tycker jag är riktigt roligt! Att som idag, när jag bara är sååå trött på att Puma inte lärt sig kontaktfälten av sig själv än (nähä ?) och vi fortfarande inte lyckats ta oss ur agiltiyklass 1 men har tre pinnar i hoppklass, så det blir skitknöligt att tävla till våren...


Då är det skönt att ha facebook, att gå tillbaka på tidslinjen och se vilken fantastisk hund jag faktiskt har ! Att känna känslan jag hade när hon hade gjort ett lägrespår på 15 min och plockat 5 pinnar själv (hunden som inte plockar pinnar..) eller när vi gick in och levererade 182 poäng på lydnadsklass 2 när vi knappt tränat. 


För trots allt är hon bäst och jag älskar henne och nu handlar detta inlägg helt plötsligt som så många andra, om min fantastiska hund. Konstigt    


Sandra

Av Sandra - 27 oktober 2012 13:51

Ja, som vanligt är jag inte så snabb med uppdateringarna här, men tyckte att detta var värt att nämna även om det är 6 dagar för sent ;)


Förra söndagen (21/10) har vi KlubbMästerskap (KM) på hundklubben. 

Jag och Puma var anmälda till agilityn (2 lopp) och lydnaden (klass 2). Tyvärr missade vi agilityloppet då vi var på Freestylekurs på förmiddagen innan vi åkte till klubben. Kursen gick jättebra och jag är så himla stolt över min lilla hund som lär sig superfort! Dock blev det väldigt mycket för henne mot slutet, och de sista övningarna var hon mer eller mindre borta ;)


Väl på klubben fick hon vila ett par timmar innan det var dags för hopploppet, vilket gick superbra!! Fort, hon var nog snabbast av alla, men tyvärr en disk då hon undvek rätt tunnelingång för att tunneln hade lossat från tunnelhållarna och åkt bak. Kändes inte helt rättvist att bli diskad på grund av att hindrena inte håller för en snabb och galen hund, speciellt när vi hade missat agilityloppet p.g.a missförstånd (de skulle väntat på oss..). Så vi fick köra om! Dock gick det loppet inte lika bra, jag vimsade bort mig lite och hon hoppade över en pinne i slalomet.. Så disk där igen, men vi fick en del fin kritik om hur fort det gick, hur snyggt slalomet var första ggn, mm. Känns kul :)


Bara en liten stund senare var det dags för lydnaden. Puma har varit så duktig de två klass 2 tävlingarna vi gjort i år och vi har fått förstapris båda gångerna (har visst inte bloggat om det heller, men vi fick 182 på GMBK och sedan 180 på klubben en vecka senare :)). Men ändå känner jag mig inte säker på henne, det kan verkligen gå hur som helst! Så känns det iaf. 

Tänk då, när hon är helt färdig efter en freestylekurs, sedan kör hon två lopp agility och SEN ska hon hålla ihop ett helt lydnadsprogram. Hua.


Hur gick det då? Jo, 175 poäng med hård bedömning!! :D Hon var så himla duktig, inte lika på tårna som tidigare och lite ofokus, men hur mycket kan man begära? Det räckte till en 2/4 placering i klass 2, och totalt delad 2:placering av alla klubbens ekipage ! Bästhund    Hennes smeknamn är verkligen befogat dessa gånger   


/Sandra

Av Sandra - 26 oktober 2012 23:55

Det ska jag verkligen passa på att göra! Mitt höstlov började redan i onsdagseftermiddag, då jag är ledig på torsdagar och inte hade lektion idag. Lyxigt värre!

Dock började lovet mindre bra, med att min tränings- och klubbkompis Lindas pumihane Eskil blev skrämd och sprang bort. Minns ni inlägget jag gjorde för några veckor sedan, med en söt grå liten krullig pojk på bild? Det är Eskil :)

Vi var ute och letade med Linda och flera andra i 2,5 h i onsdags, och i torsdags var det folk ute från tidig morgon till midnatt. Jag hade planerat att åka ut idag morse, men som tur var så väckte min bror mig vid 7 och rapporterade att Eskil kommit hem självmant vid halv 3 i natt - Linda hade sovit i trapphuset med öppen dörr och han hade tassat in och väckt henne   


Så istället tog jag sovmorgon, slappade, svarade på alla sms och nya händelser på fb (det blev en hel del sådant i.o.m gruppen Hitta Eskil) och åt frukost. Sedan vid halv ett gick jag och Puma ut på en 6km promenad - till Prästtjärn, runt sjön och hem. Supermysigt, hon var lös hela vägen runt sjön och gick hur fint som helst i kopplet dit och hem. Två dopp hanns med också, Puma ville att vi skulle bada tillsammans några gånger också, men såpass badkruka är jag att jag inte badar i slutet av oktober ;)

             

Bilder på knashunden, värsta posar'n, eller? 

 

  

Går det att fånga några vackrare motiv på bild på en och samma gång? Jag   Dig min lilla hund !   Är så ofantligt glad att ha dig i mitt liv!


Trevlig helg!

 

/Sandra

Av Sandra - 11 oktober 2012 23:15

Toppenträning med världens bästa, Klara och hennes Älva idag!


Puma var såå taggad, men alldeles perfekt så att skålen var sådär precis på gränsen och det-rinner-inte-över-på-grund-av-ytspänningen full ;) Lyssnade grymt bra på min handling och riktigt sög hindrena. Kunde även lämna henne i slalom och göra ett framförbyte, utan att hon gick ur :D

Dock blev hon väldigt trött mot slutet, båda tjejerna var väldigt flamsiga under andra övningen.

Snygga kontaktfält på balansen blev det också, hon verkar verkligen fatta den nu!

A:et behöver jobbas vidare på med uppfarten, den sitter inte helt bra. Nerfarten funkar jättebra på träning när hon inte har så mycket sug framåt, men är rädd för att det inte kommer vara lika klockrent på tävlingen till helgen.. Det återstår att se !


Till helgen ska vi tävla i Tångahallen; på lördag både agilityklass 1 och hoppklass 2, sedan ska vi bo på Tånga vandrarhem med en grupp från klubben :) trevligt trevligt! På söndagen är det DM oc då ska vi tävla ind. och i lag. Nezzie ska även få springa, med Sebastian. Håll tummarna för klubbens ekipage!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Presentation

Hej!
Sandra heter jag, född vintern -94. Äger/tränar/tävlar 2 Belgiska Vallhundar - Nezzie & Puma - & har en 3årig medryttarhäst, Milou. Här skriver jag om ALLT som händer i mitt liv o som jag vill dela med mig av! Hoppas du får en Trevlig läsning =)

Senaste inläggen

Gästbok

Arkiv

Besöksstatistik

Länkar

Följ bloggen

Följ NewstoryPuma med Blogkeen
Följ NewstoryPuma med Bloglovin'

Denna blogg är värd 3 891 kr


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se