NewstoryPuma

Senaste inläggen

Av Sandra - 17 oktober 2011 23:15

Tänkte, nu när jag vilat upp mig lite, redovisa resultaten från gårdagens agility-DM. 

Jag fick springa 6 lopp under dagen, ett lopp med vardera hund i lagklassen (hopp) och två lopp med vardera i hopp och agility idv.


Puma

Puma var helt underbar hela dagen! Hon lyssnade superfint alla tre loppen, trots att vi var där i 10 timmar och hon lär varit rätt trött i huvudet. Alla tre slalomen gick klockrent och hon satt jättefint i alla starterna, trots att jag såg hur det ryckte i hennes små ben.  


Lag:

Ett helt perfekt lopp! Men när vi kom på en rätt så rak del och däcket var med, så hoppade hon ramen.    Något hon har varit superduktig på att inte göra på träning! Vi kom rakt mot det och det var ett stort däck, så jag förstår inte riktigt varför...  Men då jag låg lite framför så hörde jag bara hur det rasslade till, så istället för att bry mig om det så fortsatte jag och vi blev diskade. Resten av loppen var också helt klockrent..


Hopp:

Dum placering av mig, flyttade inte på mig tillräckligt fort. Puma kommer susande på startsträckan, rusar förbi mig då jag inte flyttade mig, när jag ropar stannar hon upp men ser en tunnel och då bara Måste hon springa genom den först ;) När jag satte om henne så satt hon jättefint och körde loppet jättesnyggt, men då var vi ju redan diskade :P


Agility:

Hon hoppade visst över två kontaktfält på uppfarterna, men nerfarterna sätter hon fint nu när vi tränat på att jag bromsar med kroppen och hon gör samma :)

Efter balansen pekar jag åt höger och ska precis börja springa igen från att vi nästan stannat, när hon rusar av, springer rakt fram förbi hindret. Fram mot en tunnel, stannar när jag ropar, kommer tillbaka men måste ju bara ta hindret på vägen tillbaka.. Disk. Resten kanske ni kan gissa hur det gick? Just det - klockrent xD


Hon är fortfarande väldigt sprallig och är lite överallt. Men med den hjälp vi får av Anna Pettersson nu i höst, lite vila i vinter och nya tag i vår kommer hon bli toppen, det är jag säker på! :) Detta har ju trots allt bara varit vår första säsong med agility, och oj vad hon har utvecklats! Det går sakta men säkert framåt, och snart kommer pinnarna bara rassla in för oss ska ni se! :)


Nezzie 


Nezzie avr riktigt på hugget! Hela dagen höll hon ångan uppe och sprang för första gången på mycket länge! :D Jag är jättenöjd med hennes insatser, och hade det inte avrt för en klantig matte (skyldig  ) så hade min pingla kommit runt alla loppen utan disk och dessutom (förutsatt att loppen gått likadant som de gick utan de två felen jag gjorde som fick oss diskade) hade vi kommit 2:a totalt! Rikitgt nöjd med henne :)


 Lag:

Jättefint lopp, men en slarvning o slalomingången. Lätt slalomingång för Nezzie kan man tycka, men hon hade väl sådan fart eller nåt, så hon missade första porten och gick in andra xD hon gjorde det väldigt snyggt, så jag märkte det inte förrän efter några portar.. Resten av loppet jättefint! 5 fel totalt


Hopp:

Åh! Gud vad besviken jag blev! Hon gjorde ett sånt Himla fint lopp, lyssnade urbra, sprang på och allt var felfritt. Lite klurigt slut tyckte många, då hunden skulle förbi en tunnelingång på en makarontunnel och in i nästa, och därefter tillbaka till den sidan de gick in på och ta ett hinder. Då tänkte jag ju göra som vi lärt oss av Anna - stå inte och vänta utan rör dig dit du ska. Så in i tunneln med Nezzie, prata prata med henne för att skynda samtidigt som jag backar rakt bakåt mot hindret. Var gör min ängel då? Jo,hon vänder i tunneln och kommer tillbaka! Det hade vi ju aldrig tränat på och eftersom jag hade så bråttom var det väl bäst att hon kom tillbaka så fort som möjligt då x) Sket i att göra om då hon var så glad och fortsatte in i mål. Oavslutat hinder och vidare på nästa = disk.


agility:

Samma här, superduktig voffie! Klantig matte bara som inte kan komma ihåg vägen.. Efter vippen skulle hunden ut och sedan tillbaka för att ta balansen. Men jag är så fokuserad på balansen att jag missar hindret, och Nezzie som lyssnade så himla bra följde ju mig. Fick ta tillbaka henne och hoppa hindret, men då hade vi redan hunnit på en vägran. 5 fel


Detta kanske inte låter bra alls för er som är vana vid att alltid komma i mål med max 5 fel, men det är känslan och insatsen som är det viktigaste och jag är ruskigt nöjd!! Hundarna uppförde sig exemplariskt, höll ihop hela dagen, gjorde sitt bästa och dessutom var det Pumas första inomhustävling!


Sandra

ANNONS
Av Sandra - 12 oktober 2011 23:16

Sådär ja, nu har bloggen fått bli höst-fin :)

Ändrat färgerna på sidan och dekoren högst upp runt blogg-namnet. Kanske fixar någon header någon gång, men annars gillar jag att ha det simpelt. Svart text o eneklt typsnitt ska det vara, ananrs blir det bara rörigt och barnsligt. Enligt mig iaf.


Nu är klockan mycket och jag är jättetrött, hade min första körlektion på körskolan idag! :D

Skitroligt men väldigt utmattande, för det var så himla mycket att tänka på. Jag har t.ex aldrig kört någon annan bil än vår stora, som inte direkt är lik en liten Golf som de hade på körskolan :P Dessutom har jag aldrig kört i stan, backat runt hörn, knappt stått i kö till ett rödljus mm :P Alltså inte kört så mycket mer än vägen till o från hundklubben ;) Men nu ska det bli ändring - tänker säga till pappa att vi ska ut i helgen o köra, bara för att träna. Det behövs! =)


Godnatt!


Sandra

ANNONS
Av Sandra - 11 oktober 2011 23:30

Nu säljer jag/vi Newbody (www.newbody.se) inför körens Sydafrika-resa i februari 2012!

Det fattas en hel del pengar för att vi ska kunna genomföra vår resa, som inte bara är en nöjesresa utan ett kulturutbyte, ett skolprojekt och en göra-gott-resa. Vi kommer åka runt och sjunga på bl.a ålderboenden, skolor, sjukhus och många andra ställen.

Hjälp till att hjälpa, samtidigt som du själv får prisvärda underkläder, strumpor, tröjor mm. till bra kvalité! Hör av dig om du är intresserad av att köpa av mig.


Tack!

Sandra

Av Sandra - 7 oktober 2011 00:21

Vill bara berätta en hobby jag för tillfället håller på med. Jo, jag har lärt mig att göra fleeceflätor, sådana som är så himla populära på iaf agilitybanan just nu. De består helt enkelt endast utan fleecetyg och är flätade i 4-flätor på olika sätt. De går att tvätta i maskin och hundarna brukar älska dem! Dessutom är de slittåliga. 

Om du är intresserad utan en sådan är det bara att höra av sig, jag säljer de nämligen om jag får en beställning.

Du får gärna berätta hur du vill att den ska vara/se ut:

  • färg?
  • form? (rak, knut-/ar, handtag mm.)
  • tjocklek? (smal = 1 cm, normal 1,5 cm, tjock = 2 cm)
  • hårdhet/elastisitet (hur hårt flätad den ska vara)
  • övrigt
För en vanlig rak tar jag 20 kr och för en med handtag eller annan extra-design tar jag 25 kr. Detta är vad de vanligtvis säljs för på tävling.
Jag lägger gärna upp bilder vid önskemål!
Sandra
Av Sandra - 6 oktober 2011 23:45

Då har snart ännu en vecka gått o det är bara 3 skolveckor kvar till Höstlovet! Det känns väldigt skönt! :)


Visst har det redan varit stressade dagar/veckor under denna terminen o visst är jag trött på mornarna (stänger ofta av klockan i sömnen i ca 40 min, då slutar den ringa o mamma väcker mig o jag får Bråttom ;)), men det har ändå inte känts som "Jag Måste ha lov nu, klarar inte en dag till!" som det kan kännas annars.. Kanske har jag börjat komma in i "gymnasie-rutinerna"? Stressen mm. Det var ju snabbt jobbat isåfall, det tog bara 1½ år ;)


Under veckan som gått har jag haft det ganska upptaget. Måndag så var det träning för Anna Pettersson igen, och oj vad mycket nytt! Hon handlar på ett helt annat sätt än vad jag kan/gör/lärt mig! Men måste säga att jag gillar det, det är nytt, svårt o ibland lite läskigt, men det känns som ett väldigt effektivt sätt för min lilla spellevink att få så snäva o snabba svängar som möjligt. O ruskigt kul att testa nåt nytt! =D


Puma orkade hela träningen, fast vi bara var 3 denna gången och vi körde längre pass innan vi bytte! Hon var så himla duktig, fokuserade jättefint, ansträngde sig verkligen och lyssnade toppen! Känns som att min attityd kanske speglar av sig lite?!  


I tisdags slutade jag vid 3, såg på Glee boxen jag köpt (beroendeframkallande, inge bra ! För pluggandet alltså, boxen är GRYM!) och sedan gjorde jag klart min fysikrapport. Blev sådär nöjd, mest sur på mig själv för att jag ALDRIG lär mig att ta tag i läxor med en gång. Sitter alltid i sista sekund o gör det.. Dumt!


I onsdags slutade jag 4 då jag bytte fysiklabben från tis-ons, och sedan strosade jag runt i stan i 40 min innan jag begav mig till körskolan (www.kramerstrafikskola.se) för att gå på körkortsteorin i 2½ h. Jippie ;) Inget obligatoriskt, men det var bra då man fick gått igenom vad som står i boken lite grövre, och få mer levande exempel så som filmer och bilder.

Nästa onsdag ska jag dit i håltimmarna (slutar ju 3 o det börjar 5...) och köra i en timme =) Första körlektionen på bilskola, KUL! :D Fast samtidigt lite läskigt..


Idag blev det slappe-dag då jag inte kände för att åka till klubben. Imorgon ska jag rida på lilla Milou :D lördag blir det hundprommenad med 5 hundar vid delsjön o sen kalas/fest för Annika (klasskompis-annika). Söndag ska jag o Annica (stall-annica) ut o köra Milou :)

Härlig, späckad vecka helt enkelt! :D


Sandra

Av Sandra - 3 oktober 2011 00:09

Ja, då har nästan en hel vecka gått utan blogginlägg igen. Och denna vecka ahr jag faktiskt haft på datorn, men varit antingen för upptagen eller för lat för att skriva.


I onsdags var det träningstävling, i torsdag tränade jag ensam i ca 1 h innan medlemsmötet. Det gick FANTASTISKT bra! Puma var grym, hon gjorde övningen skitsnyggt o lyssnade bra, även fast vi fick göra om slalom flera gånger (hon har en tendens att bli stressad o låta när det blir fel o hon inte förstår..). Vi testade även lite hoppteknik med trestuds vilket också gick superbt! :)


Fredag o lördag har jag suttit med biologi och fysik rapport, men i lördags avr jag även i stallet o red milou =) <3 Första gången själv som vi red, det gick bra =) vi red inte så långt, o lilla hästen är inne i ännu en trotsperiod, så på ditvägen fick jag mest gå, testade att sitta upp några gågnger o trixa för att få henne framåt, men vi kom mer bakåt än framåt så då gick vi istället. Stod o mös lite när vi kollade på de läskiga korna, betade lite och sen gick vi tillbaka. När hon började hänga med huvudet o slappna av, testade jag att sitta upp igen. Då bara gick hon på, o ville t.o.m trava :) myshäst <3


Idag var jag o Felicia o tränade innan jag höll i Anders kurs! :D Åh vad jag älskar att hålla kurs, har saknat det något enormt denna terminen!

Träningen gick sådär, Puma har varit väldigt disträ hela dagen... Hoppas bara inte hon ska börja löpa :( isåfall missar vi massor med roliga aktiviteter som vi planerat....


Nu ska jag sussa, natti!


Sandra

Av Sandra - 28 september 2011 23:37

.. inte alls så himla bra! Ha ha, resultatmässigt kom vi på delad sista plats det de andra lagen som diskade sig ;)

Puma vet jag inte alls vad det var med... Hon var högt och lågt, överallt o ingenstans.. Det enda positiva var att hon gjorde allt som vi är dåliga på, bra: 

  • hon satt kvar i alla 4 starterna, även om jag fick tjata lite "stanna, stanna"
  • hon hoppade däcket alla 4 loppen
  • hon gjorde en skitsnygg slalomingång och klarade hela slalomet
  • hon tog alla kontaktfält, vad jag märkte
Med resten som sagt, gick kaos. Men hon hade kul, o jag hade en trevlig om än väldigt lerig dag :) 
För Felicia o Linnea gick det lite bättre, några nollade o icke-diskade lopp, men vi lyckades inte skrapa ihop 3 icke-diskade lopp under samma bana, o då blev laget diskat från den banan. krångligt, men hoppas ni som är insatta förstår iaf ;)
I måndags hände inte mkt, men i tisdag var det rätt späckat! Efter skolan åkte jag o min älskade bulle (Julia) till hundklubben, hämtade diplom o sen åt vi middag på BK. Därefter var det möta med föräldrarna inför Sydafrika-resan (WIIIEEEE!!! :DDD) o jag var hemma först vid 8..
Idag, onsdag, var det 2 av 2 träningstävling. Puma var hur duktig som helst, helt olika från i söndags. hon lyssnade extremt bra, har nog aldrig gått så bra! dock var det andra saker som pajjade det: en matte (jag) som glömmer av vägen o inte kan se skyltarna för skuggorna, en hund (puma) som tjuvstartar.... Men utan det klanterierna hade loppen vart så fina! Min pärla <3 Och vilka snygga slalom hon gjorde, riktigt fina o jag snabbade på o det fixade hon med =)
Nu ska jag sova, imorgon upp 7 o på fredag ska jag upp 5.45 .........
Men eftersom det är flera timmar innan jag börjar, så kmr jag o Linnea ligga o sova på bänkarna i skolan i några timmar efteråt ;) på luffarvis, för att vi är coola!
Sandra
Av Sandra - 24 september 2011 15:58

Då vart det återigen helg! Härligt =)


Sedan i onsdags har det inte hänt så mycket, torsdag var slappedag hemma (kom hem vid 5 då vi hade kör - slutade igentligen 13.20..), igår, fredag, åkte jag o lilla klassen direkt hem till Linnea  efter skolan för en supermysig tjejkväll o övernattning. Tack Linnea, jättetrevligt! Mycket skratt, gråt och skvaller. 

Vi såg filmen "Water for Elephants", men bl.a Robert Pattinson med. Tyckte att den var sådär, bra gjord o allt men det blir lite väl bra, tycker jag, när huvudpersonen är nära att bli dödad (eller avslängd från tåget i detta fallet..) flera gånger men varje gång klarar sig bara för att det är huvudpersonen.. 


Idag har jag hunnit med att vakna hos L, göra mig iordning o ta mig hem, duscha båda voff med schampoo och balsam och äta lunch. Nu blir det lite biologi-plugg innan jag slappar med något annat.


Imorgon ska jag upp 6.30 då det är tävling på GMBK - lagtävling i agility! 

Ska bli skitskoj, aldrig tävlat i lag på en off. tävling så det här blir nytt =) Bästa Felicia och Linnea (ej samma som ovan nämnd) ingår också i vårt lag, o vi ska köra järnet! Ni får hålla tummarna hårt för att vi tar oss runt utan diskar ;)


Trevlig Helg,


Sandra

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Presentation

Hej!
Sandra heter jag, född vintern -94. Äger/tränar/tävlar 2 Belgiska Vallhundar - Nezzie & Puma - & har en 3årig medryttarhäst, Milou. Här skriver jag om ALLT som händer i mitt liv o som jag vill dela med mig av! Hoppas du får en Trevlig läsning =)

Senaste inläggen

Gästbok

Arkiv

Besöksstatistik

Länkar

Följ bloggen

Följ NewstoryPuma med Blogkeen
Följ NewstoryPuma med Bloglovin'

Denna blogg är värd 3 891 kr


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se