NewstoryPuma

Senaste inläggen

Av Sandra - 29 november 2011 23:04

är numera lägrehund!! :D 


(detta kmr bli ett inlägg som för er som inte håller på med hund eller bruks, antagligen inte kommer förstå så mycket av..ledsen)


Ja, i söndags var vi i Varberg under stormen och tävlade vår 5:te (!) appell, jag och Pumba. När jag la spåret så vinglade jag ibland iväg i sidled för att det blåste så hårt, och regnet öste ner. Spåret låg ca 10 meter bort på sista raksträckan... Puma spårade superbra! Tog båda vinklarna efter en liten check, och båda apporterna gick hon rakt tillbaka i spåret, tog och kom :D Men sista raksträckan så var det en gärdsgård 10 m bort, och där ahde väl antagligen mycket vittring stannat, så Puma ville gärna gå där. Blev så himla rädd att hon skulle missa slutet och kände att 10 meter var lite väl långt att gå i sidled, så jag höll igen väldigt mycket, backade och "styrde" lite... fy på matte, men hellre styrning o nerdrag än missat slut och nolla!!


Efteråt var det budföring och plats. På platsen flyttade hon 2 tassar, och på budföringen tog hon en lov innan hon sprang, jag ropade ett DK, och hon tacklade mig när hon kom tillbaka.


Sen lydnaden. Det värsta av allt, det som vi har failat på varje tävling.

Men vilken hund! Betygen gör henne inte rättvisa, för jag var så jä*la nöjd när jag gick av plan!! :D Hon var med mig hela programmet, förutom några korta sekvenser då hon tappade fokus. Hon höll ihop, följde med mellan momenten, jag var lugn och allt gick så bra så bra! :D


Här kommer betygen och lite kommentarer:


Linförighet6.5 & 5.5vp, sns, ss, släpar något, vid i sväng, DK

Framförgående7 & 7släp i framföringen, vänder upp mot föraren, drar

Platsläggande7.5 & 8före i framföringen, DK med handen vid läggande, ngt sen ner

Inkallande9.5 & 8.5btö, ngt svagt avslut

Apportering6 & 6.5lägger ner apport vid förare, lätt tugg, slarv vid tagande

Hopp över hinder9.5 & 8lätt islag på tillbakahopp, svagt avslut

Platsliggande9 & 9vrider sig


Budföring7 & 7DK, lov vid sändande

Spårning6.5 & 6mycket strul och tillbakagående, tveksam, slår mycket


Kommentarerna är båda domamrnas tillsammans, därför det blev en hel del kommentarer ;)


Jag undrar bara, är det någon som vet vad SnS står för i linförigheten??? Jag och pappa tänkte massor, men vi kom itne på alls... För ss (snett sättande) hade vi redan fått som kommentar..


Sen Måste jag bli filmad vid läggandet, för jag har Aldrig tänkt på att jag gör DK med hand, men har fått kommentarer från en av dommarna på säkert 2-3 tävlingar nu om DK... Nåt gör jag ju, men vet inte vad?!


Tycker även att inkallningen var hård... Visst, hon galopperade inte så fort som hon brukar, men det kan de väl inte bedömma? Hon galopperade från det att jag kallade in tills hon satt fot, det tycker jag ska räcka! De svaga avsluten vid hopp och inkallning vet jag inte helelr vad han syftar på, tyckte hon satt bra.. ?


För övrigt är jag superduper nöjd med dagen och med min underbara hund, för vår känsla när vi gick av planen var otrolig! :D Det KAN vara kul att tävla appellen också, alltså ;D


lite kuriosa: Vi var två grupper, och i min grupp var vi 12 pers. Alla klarade spåret i det vädret, men ingen fick 10. Alla fullföljde och 6 av 12 blev uppflyttade! :D Kändes väldigt kul att det var så många!


extra kuriosa: Detta var vår första appelltävling (och sista ;)) som vi fått betyg på ALLA moment! Inte en enda nolla :D kändes väldigt bra!


Sandra


ANNONS
Av Sandra - 24 november 2011 23:18

Ja det är fullt upp nu inför jullovet för mig!

Ännu en skolvecka har snart gått och nu har jag bara  11 dagar kvar i skolan tills det är jullov för min del! :D 

De som inte har praktik har ju en vecka extra.. 


kort sammanfattning av vad som väntar mig fram till dess:


v.48 (nästa vecka)

tors - Konsert i Vasakyrkan med bl.a Triple&Touch, Star Choir (som var med i Scandinavuim och är helt AWESOME!) m.fl Start 18.30, biljetter köps på plats. Kom gärna! :)


fre - biologiprov om evolutionen


v.49

praktik hela veckan på ett hunddagis (inte mitt förstahandsval, men det känns skönt att ha inomhuspraktik så här sent på hösten/ tidigt på vintern, istället för att vara i ett stall :P).


Julbord med jobbet på tors på Swedish Taste, mums!


"kalas" på lördagen, massor att städa, handla, laga och baka innan.. :D


Födelsedag på söndagen, + Pumas och min debut i Lydnadsklass 2 på klubben! supermysig tävling :)


v.50

mån: genrep inför lucia, instruktörsöte på hundklubben inför våren

tis: nationella matte c... "/ Luciatåg i stallet, jag ska rida Milou i tåget och Annica ska rida Milou i kadriljen :) Kom och kolla! 17.15 börjar kadriljen och luciatåget är 18.00 vid Lexbystallet vid Partille IF.

Även luciatåg i skolan på morgonen (ska vara där 7.15 tror jag sover i aulan..)

ons: eng prov. Konsert med kören i Eriksbergshallen :D Kofi Annan ska få något miljöpris, och han bad oss komma och sjunga när han får det! stort :)

fre: genrep med kören på förmiddagen, konsert på kvällen. Kom gärna! En helt magisk föreställning med stor julkänsla. Inträde 50 kr, start 19.00 - ca 21.00 Fika kommer att säljas i pausen. Vi håller till i skolan Aula.


Alltså, massor av köraktiviteter den veckan ;) ska bli skitskoj, men vi får hoppas att det är luugnt i skolan bara.. Lite svårt att få tid över till något annat.


v.51

mån: möte inför MyDog som både jag och voffarna ska vara med på, under lör och sön. Skolan håller i flera aktiviteter, så hundarna ska få vara me doch bli klappade och testade i agility av små barn :)

tis: julavslutning i skolan med kören, inför hela skolan. På kvällen är det möte inför Sydafrika.


Där har ni de viktigaste/största aktiviteterna jag har inplanerade just nu! Händelserika, späckfulla veckor som väntar alltså! Can't wait!  


Sandra 

ANNONS
Av Sandra - 21 november 2011 20:30

Ja, det kanske skulle bli mitt nya smeknamn ;)

I fredags på idrotten åkte vi skridskor med klassen. Jag och några andra spelade hockey. Dum, ytlig, utseendefixerad och barnslig som man är så tog man ju ingen hjälm på huvudet, för "det har ingen annan och det är så fult"....


Vad händer då? 

Jo, jag krockar med en kille, vi trillar båda två, jag slår i höften och kindbenet i isen. Det ringer i huvudet och hela huvudet gör ont, fast inifrån som i huvudvärk. Jag kommer inte ihåg mer än att vi krockar, sen nästa gång jag vakanr till så känner jag att jag ligger på isen med ansiktet neråt. Fick berättat för mig att båda vi hade trillat och att jag hade försökt ställa mig upp men sen fallit ihop igen. Linnea och Julia kommer fram och hjälper mig av isen. 

Sen kommer det en lite rolig bit ;) Jag kommer ihåg det som så att jag blundade och sa "jag kan inte se". det jag egentligen menade var "jag orkar inte se, så ta det lugnt med mig och berätta när jag ska lyfta fötterna", men det orkade jag inte säga så de andra orden kom ur min mun istället.

Enligt Linnea så hade jag däremot hållt händerna för huvudet/ansiktet och sagt "jag kan inte se", vilket hon inte tyckte var så konstigt då mina händer var i vägen ;D smarta jag!


Så där tog min fredag slut, mamma fick hämta mig och vi åkte till vårdcentralen. En läkare testade mina reflexer, synen, klämde och kände på käken och testade blodtrycket. Tyckte att jag skulle ligga kvar över natten, om jag svimmat. Visste ju inte om jag svimmat eller bara blivit chockad, och ville inte gärna spedera min fredag där, så mamma "övertalade" honom om att låta mig åka hem. Fick sitta i soffan resten av kvällen och kolla på tv. Blev helt slut, men fick ju inte somna. Senare fick jag sova en timme ändå, och efteråt tillsammans med 2 huvudvärkstabletter, så kändes huvudet bra igen! :)


I lördags var det städdag av agilityplanen på hundklubben, vilket tog nästan hela dagen (11-16).. I söndags var jag i stallet 9.30- 15.00 med Puma, tog hand om hästen och hjälpte till på ett barnkalas. Försökt att hålla mig lugn och inte springa, då jag har tagit några springsteg har jag känt mig lite lätt snurrig och lite antydan till huvudvärk, men vet inte om den kanske är inbillad.


Nu ska jag fortsätta plugga fysik och äta chokladpudding, tjing!


Sandra

Av Sandra - 14 november 2011 16:42

Då har helgen gått med stormsteg och det är redan en ny skolvecka..


På ett sätt känns det bättre och bättre så fort varje ny vecka börjar, för det leder oss närmre en massa skojigheter. Bl.a min födelsedag + "kalas", Julen med allt vad den innebär, MyDog, Vintern, snön (det blir så ljust och härligt med snö :)), våren ;)... Ja massa roliga och härliga saker har jag att se fram emot, men just nu och nästa vecka så känns det mest jobbigt med nya veckor. Matteprov på tors och fysik nästa vecka.. Etologiinlämning nästa ons och eng tills imorgon. Nästa vecka börjar psykologin, vilket ska bli kul, men det blir låånga tisdagar fraömöver (8-16.20) och sena tors, vilket är mindre kul.


Nu innan jul är det dessutom en hel massa möten, både i stallet (lucia mm), hundklubben (instruktörsmöte jaaa!), kören (inför sydafrika) och skolan (inför MyDog).. Dessutom har vi körövningar 1-2 ggr i veckan, lucia framträdande, julkonsert, julavslutning.... hektiskt liv i några veckor nu alltså! Men förhoppningsvis går dagarna och veckorna fortare då!! ;) 


I helgen var det också fullt upp.. Lördagen bestod av sovmorgon, trevligt sällskap av Felicia med voffar en stund och sedan kom moster och sambo med lilltrollet Juno och hämtade oss. Åkte ner till Varberg då¨Flisan skulle tävla sina två och Sebbe med Nezzie. Puma skulle avrt med också, men började löpa lite lägligt 2 dagar innan.. Men det är bra, för jag hoppas hon hinner klart nu till appellen i Varberg om 2 veckor!!  


Skynda hem, fixa iordning sig och eftersom jag missat bussen så körde pappa mig till underbara Julia som hade kalas. Trevligt värre var det! :) Sov över och vid kvart i åtta väckte Sassa mig, sen sjöng vi för Julia tsm med hennes föräldrar och jag åkte hem kvart i nio. Elr hem och hem, hemåt. Hade nämligen utsläppet i stallet så jag for dit och tog hand om det, sen red jag ut på Milou med Alice och Hilda, och tillslut fick jag åka hem. Men då hade jag missat bussen, så fick gå hem i kylan med tunn jacka på mig. Härligt!   


 Nu måste jag göra klart engelskan innan det blir middag följt av mer matteplugg. Jippie.


Sandra


ps. Min grymma handler Sebastian fixade den sista agilitypinnen med Nezzie under deras lopp! Så nu är mitt hjärta i klass 2 i både hopp och agility :D se loppet på: http://www.youtube.com/watch?v=mL9Bi7TAIK4

Av Sandra - 11 november 2011 00:19

Dåligt uppdaterat senaste två veckorna, jag vet. Men ibland är det rätt skönt att inte sitta vid datorn också :)


Under lovet hände det en massa saker, så jag tar det bara lite kort..


Mån - jobba, kör

Tis - Medverkade med kören i "Postkodmiljonären" som sänds på TV ikväll och imorgon!

Hem till Julia efteråt, började känna mig sjuk, var i hennes stall o tömkörde Hilda och gick prom. med Zenta.

Ons - Ullared med Julia o familj hela dagen, underbart köpcentrum! :D Köpte för drygt 2000 kr..

Tors - Kör, sen träna med Felicia

Fre - Stallet på kvällen, gick prom. med Milou och Annica och sedan var det skrämning av små barn. Skrämmade kul ;)

Lör - Utsläppet i stallet och långtur med Kajsa, underbart! :)

Sön - bara slapp hela dagen. Sov, åt, tittade på tv, sov mer, åt. Underbart med sådana dagar ibland!


Sen har skolveckan gått på som vanligt, jag har jobbat, tränat, haft kör... Som vanligt alltså ;)


JAg började få ont i halsen när vi var på väg till Borås på söndagen när lovet precis börjat. Sen blev det bara värre och värre.. Hade frossa på kvällen hemma hos julia och även hemma. Under en vecka ahr jag sovit med tre kuddar på varandra, öppet fönster och endast mitt tunna överkast som täcke då jag vaknat drypande av svett annars. Men nu börjar det bli bra igen, så igår kunde jag stänga fönstret innan jag la mig, ha bara en kudde i höjd och sova med mitt tjocka täcke utan att svettas ! :D Underbar känsla !


Nu blir det sängen, imorgon börjar jag 12.30 heeelt ok!


Sandra

Av Sandra - 30 oktober 2011 23:01

Äntligen var det lov!! 


Så himla skönt :) Dock bjuder inte lovet på så där jättemkt sovmorgon för min del.. På något konstigt sätt lyckas mina lov alltid bli helt fullproppade med aktiviteter en vecka innan.

En snabb resumée av veckan:


Ons hade vi biologiprov och det kändes riktigt bra, superlagom nivå på det var vi alla överens om :)

Marching For Life konserten var på kvällen efter skolan, något av det mäktigaste jag varit med om! Helt fantastiskt med på mycket folk på smama ställe!


Tors hade jag körlektion på bilskolan för tredje gången. Älskar verkligen min körlärare, hon är underbar! =) Fick träna på att backa runt hörn (första gången någonsin, supersvårt!) och sedan för att kyla ner kopplingen lite så fick jag köra lite 90-motorväg under Mölndalsbron och tillbaka, superkul men läskigt. :)


Fre fick jag tillbaka provet och hade lyckats skrapa ihop 55 av 60 poäng. MVG låg på 53 p, och högsta i klassen tror jag var på 55,5 p. STOLT! :D

Jobbigt gympapass med hopprep och sedan fotboll, superkul att få komma i några närkamper och riktigt slåss om bollen med killarna ;) 

På kvällen gjorde jag två köttfärspajer till lördagens lunchdejt med snygga tjejer. Dessutom hjälpte jag pappa med middagen för dagen.


Lör hade jag galet ont i vaderna, måste varit efter hopprepet :P Linnea och Felicia våldgästade med Holger och Yava, Puma hade superkul hela dagen med Yava och Holger hejade på ;) Vi krattade hela vår övre tomt (de kom faktiskt frivilligt och det var inget tvång i att hjälpa till..) och sedan fick alla hundarna och vi hoppa i högen några gånger ;) Efteråt blev det mys med köttfärspajen och tv-tittande och lite Mario-Kart spelande !

Efter vår dejt var slut gjorde jag hemmagjorda grekiska biffar, tzatsiki och ris. Det blev lyckat, trots att jag glömde äggen ;)


Sön åkte jag o pappa till GMBK för att se om vi kanske kunde komma med på deras appell som jag o Puma var anmälda till med var 4:de reserv.. De hade massa avhopp men tyvärr ahde de även dragit in 2 spår, så vi fick precis inte plats. Vi gick ut och körde lydnad på deras plan istället, tills jag fick brain-freeze av att mitt huvud avr helt nerkylt av regnet och jag var blöt ända in till trosorna, då åkte vi hem..

Väl hemma bakade jag cupcakes - chokladmuffins med chokladfrosting - och åt lunch innan det var dags för att åka till faster och hennes man på inflyttningfika i Borås. Jag körde hela vägen dit, riktigt stolt! Det är det längsta jag kört hittills (ca 6 mil) och första gången jag kört över 100 km/h :D För att göra det hela ännu mer storslaget så kan jag berätta att mamma och sofia var med i bilen, något som inte hör till vanligheterna. Det gick bra, vi krockade inte och alla överlevde hela vägen.


Det är veckan i ganska kort format, nu väntar en hel vecka till med minst lika hektiskt schema :D Me like!


Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, Puma har värmt upp den åt mig i över en halvtimme nu ;) mys! 

Imorgon blir det jobb, lunchdejt med Linnea, kör och sen får vi se ;) natti!


Sandra

Av Sandra - 25 oktober 2011 22:06

Ja, det är kanske inte så konstigt att sporten jag utöver heter just agility. Agility härstammar från engelskans agility vilket betyder smidighet, snabbhet, rörlighet. Och det är verkligen något man måste vara för att lyckas med denna sport. 


Igår hade vi vårt tredje träningspass för Anna P, och jag måste säga att det går frammåt! denna gången fick jag rikligt med beröm, och det kändes verkligen som att "där satt den!"   

Jag börjar verkligen fatta det här med att placera sig rätt och vara framme i tid - vid ett tillfälle igår kände jag att "det där blev inte riktigt bra", och då rev Puma det hindret. Det var det enda hindret hon rev på hela träningen!

Jag är så stolt, det går verkligen framåt och hon är så lättlärd min lilla hyena.   


Mina fötter trasslade knappt in sig i varandra igår, till skillnad från första gången då jag höll på att välta ett hinder säkert 8 ggr och trillade över mig själv hela tiden... Jag kunde springa periodvis igår, istället för att bara jogga omkring som jag vanligtvis gör ;)

Dessutom testade jag lite slalom med henne, och OJ!! Vilken fart! Det var det snyggaste hon gjort på länge, grymt fort (inte bc fort, men puma-fort ;)), rätt så långt och hon gick inte ur trots att jag sprang förbi henne och drog mig bortåt :D hon är helt fantastisk   


Nu ska vi träna för Anna för sista gången denna terminen (har planer på att "hyra" henne snart igen, för än är vi inte fullärda!) om tre veckor igen, sedan åker våra hinder in i containern för vintervila. 2 dagar innan vår nästa träning hoppas jag få tävla med Puma i Varberg, klass 1 tävling. Risken finns att hon löper då, men vi hoppas på det bästa.


Annars tänkte jag att vi tar en agilitypaus nu tills ridhusträningen sätter igång, jag tror att hon kan behöva det. Nu har vi trots allt hållt igång sedan vår första tävling 6/6 2011 och tränat minst 1 gång i veckan och tävlat nästan varannan helg. Det är mycket för en liten flicka att smälta och ofta brukar inlärningen få en boost av att avstå från träning några veckor. Talespråket "vi vilar oss i form" stämmer faktiskt till viss del - hundarna blir ju mer taggade och har antagligen hunnit smälta det de lärt sig, så att vila innan tävling är ofta bra.


Puma behöver träna mycket lydnad nu för att komma ner på jorden igen, hon är helt rabiat så fort det vankas agility. Anna påstår att belgare inte kan köra agility utan att skälla, men jag ska försöka hålla det borta så gott det går. Puma är ju trots allt alltid tyst på planen - det är när hon väntar som hon låter! 

Så nu kör vi lydnad, tränar in appellen ordentligt och även lite "rutan" och plats och budföring med skott tänkte jag. Planen är just nu att vi ska våga oss på tvåan redan i december, men vi får väl se om vi är så modiga ;) Appellen vill vi iaf fixa i år, det går ju inte för sig att hunden är över 3 och inte klarat appellen!! 


Over and out, nu bliré  fortsättning på biologiplugg!


Sandra

Av Sandra - 23 oktober 2011 23:06

Helgen har då bestått av tävlingar. Men inte de tävlingar som jag tävlat under de senaste, ja, iaf halvåret. Utan denna gången var det dags för spårtävlingar igen! Det var ca 1 år sedan sist, så de två tillfällena vi tävlade appellen då tycker jag inte att man riktigt kan räkna med ;)


Jag o Pumpa hade kommit med både lördag och söndag demma helgen, så igår var vi i Bollebygd kl 9 och idag var vi i Kungälv kl 8. Härligt med sovmorgon på helgen! *ironi för er som inte förstår det*


I bollebygd gick det mesta knasigt. Jag var alldeles för nervös, orutinerad, stel och hade liksom målet på att vi skulle bli uppflyttade. Inga bra förutsättningar. Spåret blev jätteknasigt, hunden hade superproblem i båda vinklarna och tog bra med tid på sig + att jag styrde för mkt, så endast 5 & 5,5 på spåret... Då krävs det minst 7 på budföringen.


Lite press inför den, men kände ändå att "detta är hur lätt som helst, hon brukar ju göra det klockrent". Jo tjena, Puma sprang 1/3 av sträckan, stannar och tar kedjan i halsbandet o börjar leka med den. (det såg ut som om hon hade en sökrulle i munnen o lekta med..)  Sa till henne o då sprang hon superfint, men då vart det ju redan en nolla..

Lydnaden var jag ju då inte riktigt peppad på eftersom det redan skitit sig, men vi körde ändå. Bl.a så; bet hon i kopplet, hoppade på tävlingsledaren, lekte med apporten mm. Helt katastrofalt.

Men, vi lyckades ändå skrapa ihop 208 poäng med nolla på inkallandet!


Idag hade jag en mycket bättre känsla. Kände mig över en dag väldigt mycket mer rutinerad, jag hade tidigare bestämt hur jag skulle göra och bete mig och allt gick mycket bättre. Kändes det som iaf.


Spåret var superfint. Lite flackande i starten då det blev ett kosntigt spårpåsläpp - hon fastnade inte på spåret innan som hon alltid annars gör. Dessutom lite snurr efter första vinkeln. Med oss hem hade vi pinne 2 & 3. Ettan fick vi aldrig, men tydligen tyckte dommarna att det såg ut som om hon tog ettan och gav den till mig, då hon stannade upp och jag sa "hittade du något tjejen? bra!" men sedan insåg jag att det nog inte var något, så jag backade tillbaka den metern jag hunnit fram. Var t.o.m tvungen att lämna in pinnarna efteråt, men ändå så fick vi 9 på spåret ;) (8 är max och du missat en pinne..)


Så specialen hade vi klarat gränsen på, nu skulle vi bara köra  resten. Började med lydnaden och det kändes asbra! hon var inte med helt bra i linförigheten, men resten av momenten var hon med fint och hennes attityd var så mycket bättre än dagen innan. Men när jag sedan fick veta mina betyg så hade inte jag o dommarna haft samma åsikt.

Väldigt dåliga betyg på lydnaden vilket resulterade i 62 (!!!) poäng på den delen (max 230, du måste ha ca 175 för att bli uppflyttad). 

Jag avstod platsen vilken är värd 50 poäng, då jag var så nedstämd och det var ju redan kört, ingen idé att göra något som kan resultera i en skrämd hund om något händer.

Så, med 4 nollor på lydnaden och 0 på budföringen (hon tyckte att de där sågspånghögarna var enormt intressanta, så hon sprang till dem istället) blir det ingen uppflyttning!


Jag är ruskigt less på att tävla appellen nu och just där på dagen när allt bara gick åt skogen, då ville jag bara gömma mig under täcket och gråta. Men en sådan känsla ska man ju inte ha när man tävlar med hund, så jag fick rycka upp mig, äta god lunch (ärtsoppa UTAN senap!! :D) och åka hem. 


Jag har iaf fått mycket nytt att träna och tänka på, Puma ahr fått aktivering, jag har träffat många trevliga människor och miljö- och störningstränat Puma på köpet :) Alltid något positivt!


Och nu på kvällen när vi var ute, testade jag lite rutan och apportering med Puma. Och jag säger bara, min hund är Bäst! Från att runt 11 imorse inte kunnat springa ut, ta en apport och komma tillbaka med den i munnen utan att tappa o slarva, så kunde hon nu 10 på kvällen springa ut, ta den, komma in, sätta sig superfint fot utan att tappa en enda gång och med endast minimalt tugg. Puh är bäst!   


Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sova, ledsen för det långa inlägget men efter alla frågor om hur det gått så var jag ju tvungen att redovisa :)

Imorgon blir det träning för Anna P igen, tredje gången, och jag LÄNGTAR! :D Hon är helt grym, har så många tips och taknar och allt känns så ruskigt välplanerat när man väl kör! Me like :D


Sandra

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Presentation

Hej!
Sandra heter jag, född vintern -94. Äger/tränar/tävlar 2 Belgiska Vallhundar - Nezzie & Puma - & har en 3årig medryttarhäst, Milou. Här skriver jag om ALLT som händer i mitt liv o som jag vill dela med mig av! Hoppas du får en Trevlig läsning =)

Senaste inläggen

Gästbok

Arkiv

Besöksstatistik

Länkar

Följ bloggen

Följ NewstoryPuma med Blogkeen
Följ NewstoryPuma med Bloglovin'

Denna blogg är värd 3 891 kr


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se